Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pavlova

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pavlova on iki-ihana klassikkojälkiruoka, joka on saanut nimensä venäläisen ballerinan Anna Pavlovan mukaan. Poutapilven väri, rapsahtava kuori, vaahtokarkkimainen sisus ja kauden parhaat marjat tai hedelmät – kuka voisikaan vastustaa!

19.7.2005
Reseptin ainekset
10 palaa
4
valkuaista
2 ⅔ dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
vaniljasokeria
⅔ rkl
maissitärkkelystä
Täyte
½ l
mansikoita ja muita kesäisiä marjoja
2 dl
vispikermaa
½ rkl
sokeria

Pavlova – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin, että voit kallistaa kulhoa ilman, että valkuaisvaahto hievahtaakaan.
  3. Lisää sokeri ja vatkaa niin kauan, että vaahto on kiiltävää ja kovaa. Kun nostat vatkainta, vaahtoon jää teräviä huippuja.
  4. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutama minuutti.
  5. Voitele leivinpaperi kevyesti rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Levitä marenkivaahto nokareina ympyrän muotoon leivinpaperin päälle.
  6. Kuivata marenkia uunissa 1 ½–2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.
  7. Paloittele mansikat ja poista kannat.
  8. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
  9. Levitä kermavaahto marenkipohjan päälle. Lisää marjat. Tarjoa pavlova mahdollisimman pian, sillä se sitkistyy odottaessaan.

Vinkki!

Pavlovan tekeminen on muuten helppoa, mutta valkuaisvaahdon joukkoon ei saa mennä pisaraakaan keltuaista, silloin valkuaiset eivät vaahdotu. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilliseen astiaan ja lisää valkuaiset vatkauskulhoon yksitellen. Jos valkuaisten joukkoon varotoimista huolimatta menee keltuaista, imeytä se talouspaperiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt