Maku

Klassinen pavlova

2 h 30 min
4
10

Klassinen pavlova

KA
GL
10
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 2/3 dlsokeria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2/3 rklmaissitärkkelystä

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 3 kplkiiviä
  • 1 kpltuoretta mangoa
  • 1/2 kpltuoretta ananasta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele rasvalla paperille Ø noin 15 sentin ympyrä. Kaada 1/2 marenkimassasta pellille ja levitä seos ympyrään. Pursota loput massasta ruusukkeiksi kiekon reunoille. Kuivata marenkia uunissa 1 1/2–2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se marenkipohjalle. Paloittele haluamasi määrä erilaisia hedelmiä ja asettele ne pavlovan päälle. Tarjoa mahdollisimman pian.

Vinkki!

Venäläinen Anna Pavlova, balettitanssijatar, antoi nimensä tälle keveälle tortulle.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä