3,9(12)
Perinteinen madekeitto
Gluteeniton
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Onko mitään parempaa kuin lautasellinen madekeittoa ja siivu ruisleipää? Tämä perinteinen madekeitto saa makua itse keitetystä liemestä ja mateen maksasta.
27.6.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Klassinen madekeitto
1 made
1 sipuli
1 laakerinlehti
1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
2 porkkanaa
1/2 purjoa
8 perunaa
25 gvoita
1/2 dlruohosipulia

Perinteinen madekeitto – ohje:

  1. Nylje ja fileoi made tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
  2. Huuhtele maksa kylmällä juoksevalla vedellä ja keitä sitä noin 5 minuuttia väljässä, suolalla, laakerinlehdellä sekä pippureilla maustetussa vedessä. Säilytä keitinliemi.
  3. Leikkaa madefileiden ohuet reunat pois ja käytä ne liemeen. Paloittele madefileet suupalan kokoisiksi, mausta kevyesti suolalla ja nosta jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  4. Mittaa vettä ja maksan keitinlientä yhteensä kaksi litraa kattilaan.
  5. Paloittele kalan ruoto ja pää, josta kidukset on poistettu. Pane palat, fileistä leikatut reunat, lohkottu sipuli, laakerinlehti, pippurit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja puhdistettu, paloiteltu purjo liemeen.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
  7. Paloittele perunat ja lisää palat liemeen. Keitä 10–12 minuuttia.
  8. Lisää kalapalat ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Lisää paloiteltu maksa, voi ja ruohosipulisilppu.
  9. Kuumenna perinteinen madekeitto kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti madekeitto ruisleivän kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo