


Perinteinen madekeitto
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Onko mitään parempaa kuin lautasellinen madekeittoa ja siivu ruisleipää? Tämä perinteinen madekeitto saa makua itse keitetystä liemestä ja mateen maksasta.
Reseptin ainekset
6 annosta
Klassinen madekeitto
1
made
1
sipuli
1
laakerinlehti
1/2 tl
valkopippuria (kokonaisia)
2
porkkanaa
1/2
purjoa
8
perunaa
25 g
voita
1/2 dl
ruohosipulia
Perinteinen madekeitto – ohje:
- Nylje ja fileoi made tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
- Huuhtele maksa kylmällä juoksevalla vedellä ja keitä sitä noin 5 minuuttia väljässä, suolalla, laakerinlehdellä sekä pippureilla maustetussa vedessä. Säilytä keitinliemi.
- Leikkaa madefileiden ohuet reunat pois ja käytä ne liemeen. Paloittele madefileet suupalan kokoisiksi, mausta kevyesti suolalla ja nosta jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
- Mittaa vettä ja maksan keitinlientä yhteensä kaksi litraa kattilaan.
- Paloittele kalan ruoto ja pää, josta kidukset on poistettu. Pane palat, fileistä leikatut reunat, lohkottu sipuli, laakerinlehti, pippurit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja puhdistettu, paloiteltu purjo liemeen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
- Paloittele perunat ja lisää palat liemeen. Keitä 10–12 minuuttia.
- Lisää kalapalat ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia. Lisää paloiteltu maksa, voi ja ruohosipulisilppu.
- Kuumenna perinteinen madekeitto kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti madekeitto ruisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat