Kotivinkki

Kirsikkapiirakka ilman uunia

3 h 45 min
0
0

Kirsikkapiirakka valmistuu nimensä mukaisesti ilman uunia. Piirakan pohja tehdään pähkinöistä ja taateleista.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (8 palaa)

Täyte

  • 3 dlcashewpähkinöitä
  • ½ dlkirsikkahilloa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ripaus suolaa

Väliin

  • ½–¾ dlkirsikkahilloa

Pohja

  • 2 ½ dlcashewpähkinöitä
  • 2 ½ dlkivettömiä taateleita
  • 1 tlkanelia
  • ripaus suolaa

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Kirsikkapiirakka ilman uunia valmistuu näin:

  1. Laita täytteeseen ja pohjaan tarvittavat cashewpähkinät eri kulhoihin kylmään veteen likoamaan. Liota niitä noin kolme tuntia ennen valmistusta.
  2. Valuta vedet pois pähkinöistä huolellisesti. Pane pohjaan tarvittavat pähkinät monitoimikoneen kulhoon, lisää sekaan taatelit, kaneli ja suola. Aja seos tasaiseksi massaksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele pohjamassa vuoan pohjalle ja matalalti reunoille. Nosta vuoka peitettynä pakastimeen.
  4. Huuhdo monitoimikoneen kulho ja lisää siihen seuraavaksi kaikki täytteeseen tulevat raakaaineet. Aja seos tasaiseksi.
  5. Ota irtopohjavuoka pakastimesta. Levitä pohjan päälle kirsikkahillo ja sen päälle cashewpähkinäseos tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka ja nosta pakastimeen edelleen noin puoleksi tunniksi. Mikäli et tarjoa kakkua heti, säilytä se peitettynä jääkaapissa.
  6. Koristele kirsikkapiirakka raastetulla valkosuklaalla tai kookoshiutaleilla, kuivatuilla karpaloilla ja omenakuutioilla.
MITÄ PIDIT?
0