Maku

Kirjolohipiirakka

1 h 15 min
4
0

Kirjolohipiirakka

Teksti Pro Kala ry
Kuvat Pro Kala ry
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)

Täyte

  • 300 gkirjolohta (suikaloituna)
  • 500 gkasvissekoitusta (pakaste)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1 tlsuolaa
  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli tai painele se leivinpaperin päällä vuoan pohjan ja reunojen kokoiseksi levyksi. Nosta piirakkapohja leivinpaperin kanssa matalaan Ø 30 cm piirakkavuokaan tai korkeareunaiseen Ø 24 cm irtopohjavuokaan.

Jos käytät tuoreita kasviksia, paloittele, esikeitä 5 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Anna pakastekasvisten sulaa kohmeisiksi.

Levitä kasvikset ja kalasuikaleet (piirakkaan sopivat mainiosti marinoidut kirjolohisuikaleet) piirakkapohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma, tilli, mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista 225 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla. Keraamisessa vuoassa paistoaika on pidempi.

Anna kirjolohipiirakan levähtää hetki. Nosta se varovasti leivinpaperia apuna käyttäen tarjoiluvadille ja poista paperi.

Tarjoa kirjolohipiirakka lämpimänä esim. tomaattisalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä