


Kirjolohipiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
piirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)
Täyte
300 g
kirjolohta (suikaloituna)
500 g
kasvissekoitusta (pakaste)
2
munaa
2 dl
ruokakermaa
50 g
tuoretta tilliä (silputtuna)
2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
1 tl
suolaa
75 g
juustoa (raastettuna)
Kirjolohipiirakka – ohje:
- Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli tai painele se leivinpaperin päällä vuoan pohjan ja reunojen kokoiseksi levyksi. Nosta piirakkapohja leivinpaperin kanssa matalaan Ø 30 cm piirakkavuokaan tai korkeareunaiseen Ø 24 cm irtopohjavuokaan.
- Jos käytät tuoreita kasviksia, paloittele, esikeitä 5 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Anna pakastekasvisten sulaa kohmeisiksi.
- Levitä kasvikset ja kalasuikaleet (piirakkaan sopivat mainiosti marinoidut kirjolohisuikaleet) piirakkapohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma, tilli, mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
- Paista 225 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla. Keraamisessa vuoassa paistoaika on pidempi.
- Anna kirjolohipiirakan levähtää hetki. Nosta se varovasti leivinpaperia apuna käyttäen tarjoiluvadille ja poista paperi.
- Tarjoa kirjolohipiirakka lämpimänä esimerkiksi tomaattisalaatin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat