Kotivinkki

Kirjolohi uunissa sitruunan ja pinaatin kera

40 min
5
0

Kirjolohi uunissa sitruunan ja pinaatin kera

Kypsennä kirjolohi uunissa sitruunaviipaleiden kanssa. Valitse luomusitruuna, niin voit käyttää sen kuorineen päivineen.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gkirjolohifileetä (ruodoton)
  • 1sitruuna
  • kourallinen babypinaattia (noin 20 g)
  • ¾ tlhienoa merisuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • ½ dlpinjansiemeniä

Kirjolohen päälle

  • babypinaatin lehtiä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Nosta kirjolohifilee pellille leivinpaperin päälle. Viillä siihen terävällä veitsellä viistoja taskuja.

2. Pese, puolita ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Huuhdo ja kuivaa pinaatti.

3. Sujauta taskuihin sitruunaviipaleita ja pinaatinlehtiä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja pinjansiemeniä.

4. Kypsennä kirjolohi uunissa, 175-asteessa noin 30 minuuttia.

5. Viimeistele kirjolohi lopuksi pinaatinlehdillä.

Suosittelemme myös näitä

Paistettu lohi – näin onnistut!

Smetanalohi uunissa

Lohilaatikko

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä