


Kirjolohi uunissa sitruunan ja pinaatin kera
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Kirjolohi valmistuu uunissa mehukkaaksi vähällä vaivalla! Kypsennä kirjolohi sitruunaviipaleiden kanssa. Valitse luomusitruuna, niin voit käyttää sen kuorineen päivineen.
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
kirjolohifileetä (ruodoton)
1
sitruuna
noin 20 g
babypinaattia (kourallinen)
¾ tl
hienoa merisuolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
½ dl
pinjansiemeniä
Päälle
babypinaatin lehtiä
Kirjolohi uunissa – ohje:
- Nosta kirjolohifilee pellille leivinpaperin päälle. Viillä siihen terävällä veitsellä viistoja taskuja.
- Pese, puolita ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Huuhdo ja kuivaa pinaatti.
- Sujauta taskuihin sitruunaviipaleita ja pinaatinlehtiä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja pinjansiemeniä.
- Kypsennä kirjolohi uunissa, 175-asteessa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele kirjolohi lopuksi pinaatinlehdillä.
Vinkki!
Ota talteen myös suosituin uunilohiohjeemme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat