Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sokeripikkuleivät salted caramel -täytteellä! Leivo makeansuolaiset kinuskisydämet ystävänpäiväksi Annin uunissa -reseptillä

3 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 30 min

Rapean sokerikeksin sisällä maistuu suolainen karamellitäyte. Nämä pikkuleivät sulattavat ystävän ja rakkaan sydämen. Nappaa talteen Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti ja leivo herkut vaikka ystävänpäiväksi!

Reseptin ainekset
20 kpl
Sokerikeksit
200 g
pehmeää voita
2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
muna
1 tl
vanilja-aromia
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
maissitärkkelystä ( tai peruna­jauhoja)
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Suolainen kinuskikastike
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 tl
sormisuolaa

Kinuskisydämet – ohje:

  1. Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää tomu­sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes saat taikinaan vaalean ja kuohkean koostumuksen. Lisää huoneen­lämpöinen muna ja vanilja-­aromi. Jatka vaahdottamista vielä noin kaksi minuuttia.
  2. Sekoita loput aineet eli vehnä­jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja suola keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä taikinaan koko ajan ­hiljalleen vatkaten. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista.
  3. Nosta taikina kelmun päälle, ­taputtele litteäksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin noin 1–3 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  4. Jauhota leivonta-alusta ja kauli jääkaappikylmä taikina levyksi. Tee pyöreällä muotilla levystä pyöreitä taikinakiekkoja. Tee sydänmuotilla puoliin taikinakiekkoihin sydämenmuotoinen aukko.
  5. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12 minuuttia ­riippuen pikkuleipien koosta ja ­paksuudesta.
  6. Tee suolainen kinuskikastike. ­Mittaa kerma ja fariinisokeri ­pieneen kattilaan. Keitä noin 15–20 minuuttia niin, että kinuski kuplii mutta ei ­kiehu. Tiputa pieni tippa kinuskia kylmään ­veteen: kinuski on valmista, kun tippa ei hajoa ­veteen. Lisää sormisuola, sekoita ja anna jäähtyä.
  7. Kokoa pikkuleivät. Jäähdytä keksit ensin kunnolla. Nosta pyöreälle ­keksille lusikallinen kinuskia ja nosta sydän­keksi päälle. Voit ripotella ­hieman sormisuolaa halutessasi kinuski­sydämen pinnalle.

Vinkki!

Kinuskin levittäminen on on ­helpompaa, kun kinuski on jäähtynyt kunnolla, jolloin se jähmettyy ja muuttuu paksummaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt