Rapean sokerikeksin sisällä maistuu suolainen karamellitäyte. Nämä pikkuleivät sulattavat ystävän ja rakkaan sydämen. Nappaa talteen Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti ja leivo herkut vaikka ystävänpäiväksi!
Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes saat taikinaan vaalean ja kuohkean koostumuksen. Lisää huoneenlämpöinen muna ja vanilja-aromi. Jatka vaahdottamista vielä noin kaksi minuuttia.
Sekoita loput aineet eli vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja suola keskenään ja siivilöi ne muutamassa erässä taikinaan koko ajan hiljalleen vatkaten. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista.
Nosta taikina kelmun päälle, taputtele litteäksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin noin 1–3 tunniksi tai seuraavaan päivään.
Jauhota leivonta-alusta ja kauli jääkaappikylmä taikina levyksi. Tee pyöreällä muotilla levystä pyöreitä taikinakiekkoja. Tee sydänmuotilla puoliin taikinakiekkoihin sydämenmuotoinen aukko.
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12 minuuttia riippuen pikkuleipien koosta ja paksuudesta.
Tee suolainen kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 15–20 minuuttia niin, että kinuski kuplii mutta ei kiehu. Tiputa pieni tippa kinuskia kylmään veteen: kinuski on valmista, kun tippa ei hajoa veteen. Lisää sormisuola, sekoita ja anna jäähtyä.
Kokoa pikkuleivät. Jäähdytä keksit ensin kunnolla. Nosta pyöreälle keksille lusikallinen kinuskia ja nosta sydänkeksi päälle. Voit ripotella hieman sormisuolaa halutessasi kinuskisydämen pinnalle.
Vinkki!
Kinuskin levittäminen on on helpompaa, kun kinuski on jäähtynyt kunnolla, jolloin se jähmettyy ja muuttuu paksummaksi.