


Klasikkoyhdistelmä
Kinuskiset puolukka-jäätelökeksit ovat vielä parempaa kuin puffet! Kirpeät puolukat sopivat täydellisesti yhteen kinuskin kanssa
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Kotitekoiset jäätelö-keksileivokset ovat ihana jälkiruoka, joka on helppo tehdä pakkaseen odottamaan herkkuhetkeä.
Reseptin ainekset
6 annosta
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
tummaa siirappia
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
Puolukkajäätelö
3 dl
puolukoita
1 l
vaniljajäätelöä
Kinuski
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
Kinuskiset puolukka-jäätelökeksit – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 12 osaan (à 30 g). Pyöräytä taikinapalat palloiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa.
- Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä keksit pakastimeen.
- Sekoita jäätelö ja kevyesti soseutetut puolukat keskenään ja laita pakasterasiaan. Pakasta jäätelöä hetki ja tee siitä 6 palloa jäätelökauhalla.
- Ota keksit pakastimesta ja lisää jäätelöpallo keksin päälle. Paina toinen keksi kanneksi. Siirrä täytetyt keksit takaisin pakastimeen.
- Valmista kinuskikuorrutus. Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin.
- Ota keksit pakastimesta ja valuta niiden päälle kinuskia. Tarjoa heti tai siirrä takaisin pakastimeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat