Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Klasikkoyhdistelmä

Kinuskiset puolukka-jäätelökeksit ovat vielä parempaa kuin puffet! Kirpeät puolukat sopivat täydellisesti yhteen kinuskin kanssa

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Kotitekoiset jäätelö-keksileivokset ovat ihana jälkiruoka, joka on helppo tehdä pakkaseen odottamaan herkkuhetkeä.

4.11.2024
Reseptin ainekset
6 annosta
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
tummaa siirappia
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
Puolukkajäätelö
3 dl
puolukoita
1 l
vaniljajäätelöä
Kinuski
2 dl
kuohukermaa
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita

Kinuskiset puolukka-jäätelökeksit – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 12 osaan (à 30 g). Pyöräytä taikinapalat palloiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa.
  4. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä keksit pakastimeen.
  5. Sekoita jäätelö ja kevyesti soseutetut puolukat keskenään ja laita pakasterasiaan. Pakasta jäätelöä hetki ja tee siitä 6 palloa jäätelökauhalla.
  6. Ota keksit pakastimesta ja lisää jäätelöpallo keksin päälle. Paina toinen keksi kanneksi. Siirrä täytetyt keksit takaisin pakastimeen.
  7. Valmista kinuskikuorrutus. Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin.
  8. Ota keksit pakastimesta ja valuta niiden päälle kinuskia. Tarjoa heti tai siirrä takaisin pakastimeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt