4(18)
Kinuskipopcorn jäätelökakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Ihana jäätelökakku valmistuu uskomattoman helposti ilman uunia kolmesta raaka-aineesta! Herkullinen kakku sopii myös gluteenittomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon. Tässä tulee kesän viilein herkku!
22.4.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 palaa
5 dlvispikermaa
400 g 0Kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (1 tölkki)
7 dlpopcornia (suolattua)

Leikkaa 16 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele 1/2 purkkia kinuskia kerman joukkoon varovasti nuolijalla. Lisää 1/4 kinuskista käännellen vain hieman, jotta kinuski jää raidoiksi. Jätä 1/4 kinuskia jääkaappiin koristelua varten.

Kaada puolet jäätelöseoksesta vuokaan ja ripottele kakun keskelle noin 2 dl popcornia. Kaada loput jäätelöstä vuokaan ja pakasta kakkua vähintään neljä tuntia. 

Irrota jäätelökakku vuoasta ja siirrä lastan avulla tarjoilulautaselle. Valuta kinuskia kakun reunoille ja sekoita kinuskia popcornien joukkoon. Asettele popcornit kakun päälle. 

Voit tehdä kakun kaksinkertaisena 22-24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.Jäätelön voi myös tehdä kulhoon ja tarjoilla palloina.Kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa voi ostaa valmiina tai voit tehdä sitä itse keittämällä avaamatonta säilyketölkkiä runsaassa vedessä kolme tuntia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo