Unelmien Talo&Koti

Suklaista kuorrutetta ja vaahtoa kinuskisydämellä – Kinuskikissan suklaapatukkasuukoissa ihastuttavat Mars-patukasta tutut maut

3 h 10 min
{
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
2 h
Maitosuklaakuorrutetta, suklaista vaahtoa ja kinuskia. Mars-suklaapatukoiden maut saavat Kinuskikissan käsissä suklaasuukkojen hahmon. Suklaapatukkasuukoissa on hiukan näpertelyä, mutta lopputulos maksaa kyllä vaivan.
4.4
1


Ainekset (10 kpl)

Pohja

  • 10Marie-keksiä

Täyte

  • n. 150 gkaramellisoitua maitotiivistettä
  • 2 rklvaniljakreemijauhetta
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 4valkuaista
  • 3 dlsokeria

Kuorrute

  • 150 gmaitosuklaata
  • 1½ rkl rypsiöljyä
Tulosta

Kinuskikissan suklaapatukkasuukot valmistuvat näin:

  1. Laita karamellisoitu maitotiiviste (eli valmiiksi keitetty kinuski) kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen, jotta rakenne notkistuu. Laita kinuski pursotuspussiin ja anna jäähtyä rauhassa. Yhdistä vaniljakreemijauhe ja kaakaojauhe, jotta voit siivilöidä ne seuraavassa vaiheessa vaahdon joukkoon. Varaa lähettyville valmiiksi kaikki tarvikkeet, ennen kuin aloitat vaahdotuksen.
  2. Kaada isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja sokeri reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista reippaalla teholla toiset 10 minuuttia, jotta vaahto jäähtyy. Siivilöi joukkoon kaakaojauheseos rauhallisesti vatkaten pieni määrä kerrallaan.
  3. Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Pursota vaahtoa keksien päälle noin 2,5 päällekkäistä kierrosta siten, että keskiosa jää tyhjäksi. Pursota aukosta sisään reilusti kinuskia niin, että kinuski tulee aukon ulkopuolelle saakka. Peitä jatkamalla päälle kierteistä pursotusta. Jäähdytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja laita suukot sitten pakastimeen jäätymään (tarvittaessa pakastusteholle).
  4. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja lisää rypsiöljy. Sulata suklaa mikrossa matalalla lämmöllä (noin 180 W). Dippaa jäiset suukot suklaakuorrutteessa niin, että pinta peittyy joka kohdasta. Ota suukkoja pakastimesta vain pari kerrallaan, sillä pinta sulaa nopeasti. Laita suukot jääkaappiin. Odota, että ne ovat sulaneet sisältä saakka ennen tarjoamista.

Vinkit!

  • Suklaapatukkasuukot jäädytetään valmistuksen aikana, joten voit tehdä ne kuorruttamista vaille valmiiksi pakastimeen.
  • Halutessasi voit koristella suukot ripottelemalla kuorrutteeseen nonparelleja tai muita koristerakeita.
  • Kaakaojauheen sijaan voit maustaa vaahtoa myös aromeilla.
MITÄ PIDIT?
4.4
1 kommentti