Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinuskikissan nougatleivokset – pähkinän ja suklaan lyömätön yhdistelmä jättää pysyvän makumuiston

Kinuskikissan nougatleivokset kelpaavat hienoimpiinkin juhliin. Leivosten suussa sulava kreemi ja kiehkurakoristeet valmistetaan kaupan nougatpatukoista.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
30.4.2021
Reseptin ainekset
30 kpl
Pohja
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1½ dl
maitoa
Nougatkreemi
2
Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
150 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
tomusokeria
Koristeluun
2
Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa

Kinuskikissan nougatleivokset valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 sentin paksuiseksi levyksi (26×32 cm). Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Notkista pehmeä voi vatkaimella. Lisää tomusokeri ja sulanut nougat.
  4. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  5. Valmista kreemin jähmettyessä koristeet. Voit laittaa patukat hetkeksi jääkaappiin ennen kuin aloitat. Leikkaa patukoista juustohöylällä suikaleita. Suikaletta on helpompi taivutella, kun annat sen uudestaan pehmentyä huoneenlämmössä.
  6. Leikkaa levy paloiksi. Aseta nougatkiehkuroita koristeiksi leivosten päälle.

Vinkki!

Jos haluat nougatleivoksia kokonaisen pellillisen, kasvata ainesmääriä noin kolmanneksella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt