Reseptin ainekset
30 kpl
Pohja
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1½ dl
maitoa
Nougatkreemi
2
Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
150 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
tomusokeria
Koristeluun
2
Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
Kinuskikissan nougatleivokset valmistuvat näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 sentin paksuiseksi levyksi (26×32 cm). Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Notkista pehmeä voi vatkaimella. Lisää tomusokeri ja sulanut nougat.
- Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
- Valmista kreemin jähmettyessä koristeet. Voit laittaa patukat hetkeksi jääkaappiin ennen kuin aloitat. Leikkaa patukoista juustohöylällä suikaleita. Suikaletta on helpompi taivutella, kun annat sen uudestaan pehmentyä huoneenlämmössä.
- Leikkaa levy paloiksi. Aseta nougatkiehkuroita koristeiksi leivosten päälle.
Vinkki!
Jos haluat nougatleivoksia kokonaisen pellillisen, kasvata ainesmääriä noin kolmanneksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat