Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan nougatleivokset – pähkinän ja suklaan lyömätön yhdistelmä jättää pysyvän makumuiston

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kinuskikissan nougatleivokset kelpaavat hienoimpiinkin juhliin. Leivosten suussa sulava kreemi ja kiehkurakoristeet valmistetaan kaupan nougatpatukoista.
KA
0
0
Julkaistu: 30.4.2021


Ainekset (30 kpl)

Pohja

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 3munaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1½ dl maitoa

Nougatkreemi

  • 2Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dltomusokeria

Koristeluun

  • 2Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kinuskikissan nougatleivokset valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 sentin paksuiseksi levyksi (26×32 cm). Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Notkista pehmeä voi vatkaimella. Lisää tomusokeri ja sulanut nougat.
  4. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  5. Valmista kreemin jähmettyessä koristeet. Voit laittaa patukat hetkeksi jääkaappiin ennen kuin aloitat. Leikkaa patukoista juustohöylällä suikaleita. Suikaletta on helpompi taivutella, kun annat sen uudestaan pehmentyä huoneenlämmössä.
  6. Leikkaa levy paloiksi. Aseta nougatkiehkuroita koristeiksi leivosten päälle.

Vinkki!

Jos haluat nougatleivoksia kokonaisen pellillisen, kasvata ainesmääriä noin kolmanneksella.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »