Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan juustopallot – pinnan rapeus ja sisuksen pehmeys tekevät herkkupaloista täydellisen suolaisen naposteltavan

{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteenittomat juustopallot tunnetaan Brasiliassa nimellä pão de queijo. Suolapalat sopivat välipalaksi tai keiton ja salaatin kylkiäisiksi. Tee taikina etukäteen jääkaappiin mutta paista pallot vasta juuri ennen tarjoilua.
GL
KA
0
1
Julkaistu: 20.4.2021


Ainekset (55–60 kpl)

  • 3 dltäysmaitoa
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dltapiokatärkkelystä eli -jauhoja
  • 2munaa
  • 3 dlraastettua parmesaania
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kinuskissan juustopallot leivotaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä maito, öljy ja suola pienessä kattilassa. Kiehauta keskilämmöllä välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä. Lisää tapiokajauhot kattilaan huolellisesti sekoittaen.
  2. Siirrä taikina kulhoon ja vaivaa kädellä tai monitoimikoneella noin 5 minuuttia, kunnes taikina on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi juustoraaste.
  3. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin tai pakastus pussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota taikinasta kiekkoja (halkaisija 3,5 cm) pellille leivinpaperin päälle. Taikina ei juuri leviä paistettaessa
  4. Laita pelti uuniin ja laske samalla lämpötila 175 asteeseen. Paista 20–25 minuuttia, kunnes juustopallot ovat kohonneet ja saaneet kevyesti väriä. Jäähdytä hetki ja nauti juustopallot mahdollisimman tuoreina.

Vinkit!

  • Juustopallot (pão de queijo) ovat Brasiliassa huippusuosittuja. Niitä syödään niin aamiaisella, välipalana kuin illallakin. Parhaimmillaan herkkupalat ovat tuoreina.
  • Leivonnaisten esikuvana ovat ranskalaiset, vehnäjauhoista valmistetut sämpylätyyppiset juustopallot. Brasiliassa perinteikkäät tapiokajauhot tekevät leivonnaisista luontaisesti gluteenittomia. Tapiokajauhoja saa hyvin varustetuista ruoka- ja ekokaupoista.
  • Vaihda halutessasi parmesaani cheddariksi, fetaksi tai sinihomejuustoksi.
  • Ylijääneitä juustopalloja voi säilyttää pari päivää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja lämmittää uudelleen uunissa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta Kinuskikissan oma leivontakirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

1 kommentti