Pähkinää ja kinuskia
Kinuski-juustokakkupalat kuorrutetaan pähkinöillä, suklaalla ja sormisuolalla – juuri sopivasti överi!
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Överein juustokakku kuorrutetaan kinuskissa pyöritellyillä pähkinöillä ja viimeistellään suklaalla ja sormisuolalla.
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
400 g
digestive-keksejä
150 g
voita sulatettuna
Täyte
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
300 g
ranskankermaa
6
munaa
2½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruunanmehua
Kuorrute
2 dl
fariinisokeria
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
¼ tl
suolaa
5 dl (300 g)
pähkinäsekoitusta
Lisäksi
75 g
tummaa suklaata
1 tl
sormisuolaa
Pähkinäiset kinuski-juustokakkupalat – ohje:
- Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu voi.
- Levitä leivinpaperi 22 × 32 cm kokoiseen uunivuokaan. Painele keksiseos ja tasaiseksi kerroksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita se ranskankerman, munien, sokerien ja sitruunanmehun kanssa vispilällä tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
- Valmista kuorrute. Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski on sakeaa. Lisää lopuksi voi ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos heti kuumana juustokakun päälle. Siirrä hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Rouhi suklaata pinnalle ja ripottele hieman sormisuolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat