


Kinkun ja sinapin liitto
Kinkkupasteija – pikkuisen paremmat pikkusuolaiset saavat lisämakua sinapista
2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min
Kinkkupasteijat leivotaan maukkaasta ja mehevästä rahkavoitaikinasta. Ne saavat sopivan sinappisen maun kokojyvädijonsinapista. Pasteijoihin voi upottaa myös joulukinkun rippeet ja joulusinapin jämät.
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
Rahkavoitaikina
250 g
voita (tai leivontamargariinia)
250 g
maitorahkaa
250 g (noin 4 dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
(savu)kinkkua
2 dl
cheddarjuustoa raastettuna
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 tl
(kokojyvä)dijonsinappia
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
muna
1 rkl
unikonsiemeniä
Kinkkupasteija – ohje:
- Valmista rahkavoitaikina. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei se sitkisty. Peitä taikina kelmulla tai kääri se kokonaan kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta ympyröitä (ø 10 cm) muotin tai lasin avulla painellen.
- Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Kostuta reunat vedellä ja nipistä huolellisesti kiinni lopuksi vielä haarukalla painellen.
- Nosta kinkkupasteijat leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat