Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kinkun ja sinapin liitto

Kinkkupasteija – pikkuisen paremmat pikkusuolaiset saavat lisämakua sinapista

2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min

Kinkkupasteijat leivotaan maukkaasta ja mehevästä rahkavoitaikinasta. Ne saavat sopivan sinappisen maun kokojyvä­dijon­sinapista. Pasteijoihin voi upottaa myös joulu­kinkun rippeet ja joulusinapin jämät.

8.12.2025
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
Rahkavoitaikina
250 g
voita (tai leivontamargariinia)
250 g
maitorahkaa
250 g (noin 4 dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
(savu)kinkkua
2 dl
cheddarjuustoa raastettuna
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 tl
(kokojyvä)dijonsinappia
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
muna
1 rkl
unikonsiemeniä

Kinkkupasteija – ohje:

  1. Valmista rahkavoitaikina. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei se sitkisty. Peitä taikina kelmulla tai kääri se kokonaan kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.
  2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta ympyröitä (ø 10 cm) muotin tai lasin avulla painellen.
  4. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Kostuta reunat vedellä ja nipistä huolellisesti kiinni lopuksi vielä haarukalla painellen.
  5. Nosta kinkkupasteijat leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt