Kimchi – korealainen kaaliherkku

48 h 30 min
3
2

Kimchi – korealainen kaaliherkku

GL
MA
MU
2
3
Kiinankaalista valmistettava kimchi on Korean kansallisruoka, jota korealaiset nauttivat lähes päivittäin. Mausteista kimchiä voi syödä lisäkkeenä tai käyttää keittojen, patojen ja munakkaiden raaka-aineena. Kimchin tekeminen vie hiukan aikaa mutta on helppoa, kokeile sinäkin!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 1 kplkiinankaalia (iso)
  • 2 kplporkkanaa
  • 3 rklsuolaa
  • 25 dlvettä (kylmää)
  • 100 gkevätsipulia (1 nippu)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 4 rklmisotahnaa
  • 1 rklkalakastiketta
  • 2-3 rklchilitahnaa (korealaista, esim. Sempio)

Lisäksi

  • Tarvittaessa makeuttamatonta omenamehua

Tee näin

48 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN48 h

Leikkaa kiinankaali pituussuunnassa neljään osaan. Viipaloi se noin 2 sentin paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi.

Nosta kasvikset isoon kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja puristele kasviksia käsin, kunnes tunnet niiden hiukan mehustuvan. Lisää kylmää vettä, kunnes kasvikset peittyvät. Laita päälle lautanen painoksi ja anna seistä huoneenlämmössä noin 3 tuntia.

Valuta kasvikset.

Mittaa tehosekoittimeen kevätsipulien vaaleat osat, kuoritut valkosipulit, inkivääri, miso ja kalakastike. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Tarvittaessa lisää omenamehua, kunnes saat vellimäisen seoksen.

Nosta valutettu kiinankaaliseos isoon kulhoon. Leikkaa kevätsipulien vihreät osat kasvisten joukkoon. Lisää chilitahna ja sekoita, kunnes tahna on sekoittunut tasaisesti kaaliseokseen.

Pakkaa kimchiseos tiiviisti lasipurkkiin. Voit myös pakata sen kulhoon, panna päälle kelmun ja painon. Anna maustua vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa.

* Säilytä kimchi maustumisen jälkeen jääkaapissa. Maku voimistuu säilytyksen aikana.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä