


Kimchi – näin teet korealaista kaaliherkkua itse!
48 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 48 h 0 min
Kimchi on korealainen versio hapankaalista. Se sopii lisukkeeksi tai keittojen, patojen ja risottojen mausteeksi. Kimchin tekeminen vie hiukan aikaa mutta on helppoa, kokeile sinäkin!
Reseptin ainekset
30 annosta
1
iso kiinankaali
2
porkkanaa
3 rkl
suolaa
2½ l
kylmää vettä
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
5
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
4 rkl
misotahnaa
2–3 rkl
gochujang-chilitahnaa (esim. Sempio)
1 rkl
kalakastiketta
Lisäksi
tarvittaessa makeuttamatonta omenamehua
Kimchi – ohje:
- Leikkaa kaali pituussuunnassa neljään osaan. Viipaloi ne noin 2 sentin paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi.
- Nosta kasvikset isoon kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja puristele kasviksia käsin, kunnes ne hieman mehustuvat. Lisää kylmää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Laita päälle lautanen painoksi ja anna seistä huoneenlämmössä 3 tuntia.
- Mittaa tehosekoittimeen kevätsipulien vaaleat osat, kuoritut valkosipulit, inkivääri, miso, chilitahna ja kalakastike. Soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa omenamehua, jotta saat vellimäisen seoksen.
- Valuta kasvikset. Laita kaaliseos isoon kulhoon. Leikkaa kevätsipulien vihreät osat kasvisten joukkoon. Lisää mausteseos ja sekoita huolellisesti.
- Pakkaa kimchi tiiviisti puhtaaseen lasipurkkiin tai laita kulhoon kelmulla ja painolla peitettynä. Anna kimchin maustua vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa.
Vinkki!
Säilytä kimchi maustumisen jälkeen jääkaapissa. Maku voimistuu säilytyksen aikana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat