


Kikherneletut kaalitäytteellä – proteiinipitoiset ohukaiset pitävät nälän pitkään loitolla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min
Nämä kikherneletut ovat saaneet inspiraationsa intialaisista dosa-letuista. Helppotekoiset kikherneohukaiset säväyttävät sinapinsiemenillä ja maukkaalla kaalitäytteellä. Kikhernejauhot tuovat lettuihin makua ja rakennetta, mutta voit korvata ne halutessasi vehnäjauhoilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Taikina
2 dl
kikhernejauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sinapinsiemeniä
4 dl
vettä
1
muna
1 tl
garam masalaa
½ tl
suolaa
Paistaminen
3 rkl
(kirkastettua) voita
Täyte
500 g
varhaiskaalia
2
porkkanaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
currya
¼ tl
chiliä
½ tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
siirappia tai hunajaa
Kikherneletut valmistuvat näin:
- Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä ja turvota puoli tuntia.
- Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä voissa isoja ohuita lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
- Suikaloi kaali ja sipuli, leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä vokissa tai muurinpohjapannulla. Paista kasvikset mausteiden kanssa hyvällä lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi. Makeuta siirapilla tai hunajalla.
- Tarjoa kikherneletut lämpiminä kuuman kaalitäytteen, jogurttikastikkeen ja mangochutneyn kanssa.
Vinkki!
Tee lettujen kaveriksi kastike. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin puoli desiä minttu-korianterisilppua, 2 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat