Kotivinkki

Kikherneletut

1 h 5 min
0
0

Kikherneletut

Etelä-Ranskassa suositut kikherneletut valmistetaan kikhernejauhoista. Kikhernejauhot ovat täyttä kikhernettä, joten ne sisältävät reilusti proteiinia.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 250 gkikhernejauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 lvettä
  • oliiviöljyä paistamiseen

Täyte

  • 1iso sipuli
  • 129 gsardiineja oliiviöljyssä
  • 1 dlmustia oliiveja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sekoita jauhot, öljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Lisää vesi vähitellen taikinaan ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.

2. Kuumenna öljyä pinnoitetulla paistinpannulla. Kun öljy on kuumaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja pyörittele taikinasta pannua
käännellen mahdollisimman iso lettu. Paista lettua pari minuuttia. Käännä ja paista vielä toinen puoli. Valmista loput letut samalla tavoin.

3. Kuori ja suikaloi sipuli.

4. Kuumenna sardiineja öljyineen paistinpannulla. Kuullota sardiineja, kunnes kala alkaa hajota.

5. Lisää sipulit ja oliivit. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Tarjoa täyte lettujen lisukkeena.

Vinkki!

Vinkki: Kikhernejauhoja löytyy luontaistuotekaupoista ja joskus isojen kauppojen gluteenittomien jauhojen hyllystä. Kikhernejauhoista käytetään myös nimeä besan- tai gramjauho.

Etelä-Ranskassa suositut kikherneletut eli socca-letut valmistetaan kikhernejauhoista. Kikhernejauhot sisältävät reilusti proteiinia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä