Maku

Kikherneletut kaalitäytteellä – proteiinipitoiset ohukaiset pitävät nälän pitkään loitolla

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Nämä kikherneletut ovat saaneet inspiraationsa intialaisista dosa-letuista. Helppotekoiset kikherneohukaiset säväyttävät sinapinsiemenillä ja maukkaalla kaalitäytteellä. Kikhernejauhot tuovat lettuihin makua ja rakennetta, mutta voit korvata ne halutessasi vehnäjauhoilla.
KA
4.3
1


Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 2 dlkikhernejauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 4 dlvettä
  • 1muna
  • 1 tlgaram masalaa
  • ½ tlsuolaa

Paistaminen

  • 3 rkl(kirkastettua) voita

Täyte

  • 500 gvarhaiskaalia
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlcurrya
  • ¼ tlchiliä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlsiirappia tai hunajaa
Tulosta

Kikherneletut valmistuvat näin:

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä ja turvota puoli tuntia.
  2. Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä voissa isoja ohuita lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
  3. Suikaloi kaali ja sipuli, leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä vokissa tai muurinpohjapannulla. Paista kasvikset mausteiden kanssa hyvällä lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi. Makeuta siirapilla tai hunajalla.
  4. Tarjoa kikherneletut lämpiminä kuuman kaalitäytteen, jogurttikastikkeen ja mangochutneyn kanssa.

Vinkki!

Tee lettujen kaveriksi kastike. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin puoli desiä minttu-korianterisilppua, 2 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa.

MITÄ PIDIT?
4.33
1 kommentti