Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kikherneletut kaalitäytteellä – proteiinipitoiset ohukaiset pitävät nälän pitkään loitolla

1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min

Nämä kikherneletut ovat saaneet inspiraationsa intialaisista dosa-letuista. Helppotekoiset kikherneohukaiset säväyttävät sinapinsiemenillä ja maukkaalla kaalitäytteellä. Kikhernejauhot tuovat lettuihin makua ja rakennetta, mutta voit korvata ne halutessasi vehnäjauhoilla.

15.8.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Taikina
2 dl
kikhernejauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sinapinsiemeniä
4 dl
vettä
1
muna
1 tl
garam masalaa
½ tl
suolaa
Paistaminen
3 rkl
(kirkastettua) voita
Täyte
500 g
varhaiskaalia
2
porkkanaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
currya
¼ tl
chiliä
½ tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
siirappia tai hunajaa

Kikherneletut valmistuvat näin:

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä ja turvota puoli tuntia.
  2. Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä voissa isoja ohuita lettuja muurinpohjapannulla tai tavallisella lettupannulla.
  3. Suikaloi kaali ja sipuli, leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä vokissa tai muurinpohjapannulla. Paista kasvikset mausteiden kanssa hyvällä lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi. Makeuta siirapilla tai hunajalla.
  4. Tarjoa kikherneletut lämpiminä kuuman kaalitäytteen, jogurttikastikkeen ja mangochutneyn kanssa.

Vinkki!

Tee lettujen kaveriksi kastike. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin puoli desiä minttu-korianterisilppua, 2 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt