


Rapeaa perunasta
Halpaa, hyvää ja täyttävää! Kiinalaiset röstiperunat maustetaan ihanan kipakoiksi ja tarjoillaan paistetun munan kanssa
40 min
Kiinalaiset röstiperunat hurmaavat pienellä poltteella! Perinteinen röstiperuna taipuu myös kiinalaiseen keittiöön. Mausta raastettu peruna rohkeasti aasialaisittain ja paista superrapeaksi pannulla.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
yleisperunoita
4
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
3 tl
sichuaninpippureita
½ tl
chilihiutaleita
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 tl
inkivääriä
2 tl
soijakastiketta
2 tl
riisiviinietikkaa
1
muna
noin 1 dl
rypsiöljyä
Lisäksi
4–8
munaa
Kiinalaiset röstiperunat – ohje:
- Kuori perunat ja raasta hienoksi monitoimikoneella tai raastinraudalla. Nosta raaste puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle ja imeytä ylimääräinen neste pois.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulit. Rouhi sichuaninpippurit.
- Laita perunaraaste sekä valko- ja kevätsipulit, mausteet ja muna kulhoon ja sekoita.
- Paista taikinasta 4 isoa tai 8 pientä perunalettua. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, annostele perunaseosta pannulle ja paista keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli, kunnes letut ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
- Paista myös munat pannulla rapeiksi ja tarjoa perunapannukakkujen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat