Maku

Kevyt pepperonipasta

25 min
3
0

Kevyt pepperonipasta

LA
MA
MU
0
3
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltomaattia
  • 250 gpastaa (ruis)
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpurjoa
  • 65 gpepperonia (kevyt, viipaleina)
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi. Leikkaa huuhdottuihin tomaatteihin ristiviilto ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit pois reikäkauhalla ja kalttaa eli kuori ne. Keitä samassa vedessä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi tomaatit. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Levitä makkaraviipaleet pinnoitetulle pannulle. Kuumenna ja paahda viipaleet molemmin puolin. Siirrä lautaselle. Lisää pannulle tilkka öljyä. Kuullota purjo ja kesäkurpitsat miedolla lämmöllä. Lisää tomaattikuutiot, oregano, suola ja pippuri. Kiehauta. Lisää makkaraviipaleet. Sekoita kevyt pepperonikastike pastan joukkoon ja kumoa tarjoilukulhoon. Ripottele kevyen pepperonipastan pinnalle parmesaania.

*Pienikin määrä hienoksi raastettua parmesaania riittää antamaan ruokaan hyvän maun.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä