Kotivinkki

Kevätsipuli-parsapiiras

50 min
0
0

Kevätsipuli-parsapiiras

KA
0
0
Tämä parsapiiras on ihanan keväinen ilmestys: sen täytteeseen tulee nippu parsaa, nippu kevätsipulia ja pieni nippu lipstikkaa.
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 150 gmargariinia tai voita
  • 2 dljuustoraastetta
  • 2 dlvettä
  • nippu parsaa
  • nippu kevätsipulia
  • öljyä
  • pieni nippu lipstikkaa
  • 1prk ranskankermaa
  • 1 dljuustoraastetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Nypi jauhot ja margariini keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

2. Poista parsoista kovat kannat. Kuori ja paloittele parsat. Paloittele kevätsipulit.

3. Kuumenna öljy pannulla. Laita parsanpalat pannulle, kääntele ja kuullota niitä hetki. Lisää pannulle sipulit ja hienonna sekaan lipstikka. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste kasvisten joukkoon.

4. Kauli taikinaa sen verran, että saat levitettyä sen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Jätä osa taikinasta päällyslevyksi.

5. Laita täyte pohjan päälle. Asettele taikinalevy kanneksi ja kiinnitä reunat tiiviiksi haarukan avulla. Pistele kansilevyyn haarukalla reikiä.

6. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes parsapiiras on saanut kauniin värin. Jäähdytä piirasta hetki ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä