


Kevätsipuli-parsapiiras
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tämä parsapiiras on ihanan keväinen ilmestys: sen täytteeseen tulee nippu parsaa, nippu kevätsipulia ja pieni nippu lipstikkaa.
Reseptin ainekset
8 annosta
4 dl
täysjyvävehnäjauhoja
150 g
margariinia tai voita
2 dl
juustoraastetta
2 dl
vettä
1 nippu
parsaa
1 nippu
kevätsipulia
öljyä
pieni nippu lipstikkaa
1 prk
ranskankermaa
1 dl
juustoraastetta
Kevätsipuli-parsapiirakka – ohje:
- Nypi jauhot ja margariini keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Poista parsoista kovat kannat. Kuori ja paloittele parsat. Paloittele kevätsipulit.
- Kuumenna öljy pannulla. Laita parsanpalat pannulle, kääntele ja kuullota niitä hetki. Lisää pannulle sipulit ja hienonna sekaan lipstikka. Sekoita ranskankerma ja juustoraaste kasvisten joukkoon.
- Kauli taikinaa sen verran, että saat levitettyä sen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Jätä osa taikinasta päällyslevyksi.
- Laita täyte pohjan päälle. Asettele taikinalevy kanneksi ja kiinnitä reunat tiiviiksi haarukan avulla. Pistele kansilevyyn haarukalla reikiä.
- Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes parsapiiras on saanut kauniin värin. Jäähdytä piirasta hetki ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
