Maku

Keväinen pastasalaatti ruiskuppeihin

1 h 10 min
4.3
0

Keväinen pastasalaatti ruiskuppeihin

Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 400 gruistaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras)
  • 4 dlpastaa (Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa, Pestopastaa, Keltainen Sydän Makaronia tai Keltainen Kukka Makaronia)
  • 450 gparsaa (vihreää)
  • 300 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklcurrytahnaa (keltaista)
  • 300 gpaprikaa
  • 2 kplkevätsipulia
  • 50 gherneenversoja (tai auringonkukanversoja)

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä (tai avokadoöljyä)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlpippurisekoitusta

Koristeeksi

  • 2 kpllimettiä (viipaleina)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Jaa molemmat ruistaikinalevyt kuuteen palaan. Kauli ne ohuiksi, n. 12 × 12 cm:n neliöiksi. Painele palat voideltuihin silikoni- tai foliomuffinivuokiin, mutta jätä kulmat ylös. Pistele pohjat haarukalla.

Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 minuuttia. Anna ruiskuppien jäähtyä vuoissaan.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää joukkoon paloitellut parsat kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Valuta ainekset lävikössä ja huuhdo kylmällä vedellä.

Paista broilerisuikaleet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta currytahnalla. Suikaloi paprikat. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset.

Yhdistä kastikkeen ainekset ja kaada salaatin joukkoon. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin. Koristele limettiviipaleilla.

Tarjoa alkupalana.

Vinkki!

Pyöreästä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta tai Pyöreästä Piirakkataikinasta voit tehdä yhden ison piiraspohjan salaatille.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä