


Kettukarkkijuustokakku – hapanta ja makeaa, sanoisi kettu veikeästä nimikkokakustaan!
4 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 30 min
Jogurtti keventää juustokakun täytteen ja antaa sille mukavan happaman maun. Upeana loistava kiille syntyy sulatetuista kettukarkeista.
Reseptin ainekset
8 palaa
200 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
turkkilaista jogurttia
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sitruunanmehua
Kiille
1 ps (220 g)
Pihlaja-karkkeja
¾ dl
vettä
5 tippaa
punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)
Koristelu
2 dl
vispikermaa
6–8
Pihlaja-karkkia
Kettukarkkijuustokakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita se jogurtin kanssa. Mausta sokereilla. Lisää kermavaahto nuolijalla nostellen.
- Kuumenna sitruunanmehu ja lisää puristetut liivatteet. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Tee kiille. Leikkaa karkit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon geeliväri. Kaada kiille kakun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
- Vaahdota kerma. Lusikoi se tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Purosta kakun päälle kekoja ja viimeistele kettukarkeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat