Keskiyön rypälevanukas

2 h 15 min
0
0

Keskiyön rypälevanukas

Teksti Jaakko Selin
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 dlappelsiinitäysmehua
  • 350 gviinirypäleitä
  • 38 gvaniljavanukasaineksia (esim. Blå Band)
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa (vähälaktoosinen)
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valitse vanukkaan valmistamiseen neljä laakeaa kahvikuppia tai pientä annoskulhoa.

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Purista vesi pois ja liuota kuumennettuun appelsiinimehuun. Kaada kulhojen pohjalle tilkka hyytelölientä ja asettele jokaisen astian pohjalle 12 pestyä viinirypälettä kellon tai kukan muotoon. Varmista, että mehu juuri ja juuri peittää rypäleet. Anna hyytyä kylmässä.

Valmista vanukas pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada viinirypäleiden päälle. Peitä kulhot kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Kasta annoskulhot kuumaan veteen ja kumoa rypälevanukkaat varovasti tarjoilulautaselle.

Tarjoa keskiyön rypälevanukas minuuttia ennen vuodenvaihdetta ja kehota lusikoimaan herkku suuhun kellon lyödessä puoliyötä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä