Maku

Kesäpizza – täydellisen pizzan salaisuus on rapea pohja, pehmeä vuohenjuustokastike sekä tuoreet täytteet

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Kesän himotuin pizza on tässä! Simppeli ja suolaisenmakea kesäpizza saa päällensä vuohenjuusto-ranskankermahunnun, pippurista rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä, makeita mansikoita ja tummat balsamicokastikeraidat.
KA
MU
0
0
Julkaistu: 18.6.2021


Ainekset (4 pientä pizzaa )

  • 25 ghiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • noin 10 dl pizzavehnäjauhoja (00-jauhoja)
  • 2 pkt (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 200 granskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 5 dlmansikoita
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 rkurucolaa
  • 2 rkl tummaa balsamicokastiketta
  • ripausmustapippuria
Tulosta

Kesäpizza valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 2 tuntia.
  2. Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 300 asteeseen.
  3. Sekoita vuohenjuustot ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Perkaa ja puolita mansikat. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään osaan. Muotoile sormin painellen soikeiksi pizzapohjiksi siten, että kaksi pohjaa mahtuu samalle pellille. Siirrä pohjat kuumalle pellille pizzalapiolla tai ison lastan avulla.
  5. Levitä ¼ vuohenjuustoseosta kullekin pohjalle. Pane pelti takaisin uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia. Valmista kaksi seuraavaa pizzaa samoin.
  6. Päällystä kypsät pizzat mansikoilla, pinjansiemenillä ja rucolalla. Viimeistele balsamicokastikkeella ja mustapippurilla.
Kommentoi »