Kesäpizza – täydellisen pizzan salaisuus on rapea pohja, pehmeä vuohenjuustokastike sekä tuoreet täytteet
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Kesän himotuin pizza on tässä! Simppeli ja suolaisenmakea kesäpizza saa päällensä vuohenjuusto-ranskankermahunnun, pippurista rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä, makeita mansikoita ja tummat balsamicokastikeraidat.
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.6.2021

Kesäpizza – täydellisen pizzan salaisuus on rapea pohja, pehmeä vuohenjuustokastike sekä tuoreet täytteet
Reseptin ainekset (4 pientä pizzaa )
- 25 ghiivaa
- 4 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 dloliiviöljyä
- noin 10 dl pizzavehnäjauhoja (00-jauhoja)
- 2 pkt (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- 200 granskankermaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
- 5 dlmansikoita
- 1 dlpinjansiemeniä
- 1 rkurucolaa
- 2 rkl tummaa balsamicokastiketta
- ripausmustapippuria
Kesäpizza valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 2 tuntia.
- Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 300 asteeseen.
- Sekoita vuohenjuustot ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Perkaa ja puolita mansikat. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään osaan. Muotoile sormin painellen soikeiksi pizzapohjiksi siten, että kaksi pohjaa mahtuu samalle pellille. Siirrä pohjat kuumalle pellille pizzalapiolla tai ison lastan avulla.
- Levitä ¼ vuohenjuustoseosta kullekin pohjalle. Pane pelti takaisin uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia. Valmista kaksi seuraavaa pizzaa samoin.
- Päällystä kypsät pizzat mansikoilla, pinjansiemenillä ja rucolalla. Viimeistele balsamicokastikkeella ja mustapippurilla.

Pizzauuni – rakenna hitiksi noussut tulisija itse ja valmista parasta pizzaa omalla pihalla

Mezepizzat lastataan alkupalapöydän maukkaimmilla sorteilla – ja pohja syntyy näppärästi pitaleivästä!
Kotivinkki

Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa
Meillä kotona

Naanpizzat – kokoa perjantai-illan parhaat pikapizzat valmiista naanleivistä sekä höystä halloumilla, pestolla ja marinoidulla punasipulilla
Maku

Napolilaiset pizzatalkoot – maailman parasta pizzaa omassa keittiössä, tietenkin parhaassa seurassa ystävien kanssa!

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!
Maku

Yön yli kohotettava pizzataikina
Maku