


Suven täydellisin kesäpizza on tässä! Rapea pohja, pehmeä vuohenjuustokastike sekä tuoreet mansikat ovat voittamaton yhdistelmä
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Simppeli ja suolaisenmakea kesäpizza saa päällensä vuohenjuusto-ranskankermahunnun, pippurista rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä, makeita mansikoita ja tummat balsamicokastikeraidat.
Reseptin ainekset
4 pientä pizzaa
25 g
hiivaa
4 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
noin 10 dl
pizzavehnäjauhoja (00-jauhoja)
2 pkt (à 150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
200 g
ranskankermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
5 dl
mansikoita
1 dl
pinjansiemeniä
1 rku
rucolaa
2 rkl
tummaa balsamicokastiketta
ripaus
mustapippuria
Kesäpizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 2 tuntia.
- Pane pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 300 asteeseen.
- Sekoita vuohenjuustot ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Perkaa ja puolita mansikat. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään osaan. Muotoile sormin painellen soikeiksi pizzapohjiksi siten, että kaksi pohjaa mahtuu samalle pellille. Siirrä pohjat kuumalle pellille pizzalapiolla tai ison lastan avulla.
- Levitä ¼ vuohenjuustoseosta kullekin pohjalle. Pane pelti takaisin uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia. Valmista kaksi seuraavaa pizzaa samoin.
- Päällystä kypsät pizzat mansikoilla, pinjansiemenillä ja rucolalla. Viimeistele balsamicokastikkeella ja mustapippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat