


Kesäkurpitsatagliatelle
1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
700 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
kurkkua
2 dl
punasipulia
1 kpl
sitruunaa
3 dl
tuoretta minttua (silputtuna)
3 rkl
oliiviöljyä (tai pistaasiöljyä)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Höylää kuoritusta kesäkurpitsasta pitkittäin suikaleita, kunnes siemenet tulevat näkyviin. Käännä ja jatka seuraavalta neljännekseltä jne. Eli vaalea malto käytetään, ei siemeniä. Kerää suikaleet kulhoon.
Kuori kurkku, halkaise pitkittäin, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku poikittain ohuiksi viipaleiksi.
Lisää kulhoon kurkku ja sipuli, puolet mintusta sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita kevyesti.
Tee kastike sitruunan mehusta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaattiin ja siirrä maustumaan kylmään, enintään 3 tunniksi.
Ripottele loppu minttu päälle ja tarjoile kesäkurpitsatagliatelle grillatun porsaanfileen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat