Maku

Kesäkurpitsatagliatelle

1 h 35 min
3.7
0

Kesäkurpitsatagliatelle

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Lilli Paasikivi-Ilves
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gkesäkurpitsaa
  • 1 kplkurkkua
  • 2 dlpunasipulia
  • 1 kplsitruunaa
  • 3 dltuoretta minttua (silputtuna)
  • 3 rkloliiviöljyä (tai pistaasiöljyä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Höylää kuoritusta kesäkurpitsasta pitkittäin suikaleita, kunnes siemenet tulevat näkyviin. Käännä ja jatka seuraavalta neljännekseltä jne. Eli vaalea malto käytetään, ei siemeniä. Kerää suikaleet kulhoon.

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku poikittain ohuiksi viipaleiksi.

Lisää kulhoon kurkku ja sipuli, puolet mintusta sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita kevyesti.

Tee kastike sitruunan mehusta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaattiin ja siirrä maustumaan kylmään, enintään 3 tunniksi.

Ripottele loppu minttu päälle ja tarjoile kesäkurpitsatagliatelle grillatun porsaanfileen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä