Maku

Kesäkurpitsapuuro – suolaiseen kaurapuuroon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Kesäkurpitsakaurapuuro eli "zucchini oats" tai leikkisästi "zoats" saa kesäkurpitsasta mahtavaa mehevyyttä. Vihannes uppoaa puuron sekaan todella hyvin, joten kesäkurpitsapuuro voi maistua myös niille, jotka eivät muuten vihanneksesta välitä.
GL
SO
VE
4.3
0


Ainekset (2 annosta)

Kesäkurpitsapuuro

  • 1kesäkurpitsa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ tlcurrya
  • ½ tlkurkumaa
  • 5 dlkauramaitoa (gluteenitonta, jos tarve)
  • 2 dlisoja kaurahiutaleita (gluteenittomia, jos tarve)
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Kesäkurpitsapuuro valmistuu näin:

  1. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Silppua valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla, lisää raaste ja valkosipuli sekä curry ja kurkuma. Kuullota hetki.
  3. Lisää kauramaito ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripottele joukkoon kaurahiutaleet ja hauduta kypsäksi (noin 10 min).
  5. Mausta kesäkurpitsapuuro suolalla. Tarjoa kesäkurpitsapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kasvisten kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.29
Kommentoi »