Kesäkurpitsapuuro – loppukesän lounaaseen uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
15 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
Kesäkurpitsapuuro – loppukesän lounaaseen uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
Kesäkurpitsakaurapuuro eli "zucchini oats" tai leikkisästi "zoats" saa kesäkurpitsasta mahtavaa mehevyyttä. Vihannes uppoaa puuron sekaan todella hyvin, joten kesäkurpitsapuuro voi maistua myös niille, jotka eivät muuten vihanneksesta välitä.
Ainekset (2)
Kesäkurpitsapuuro
- 1kesäkurpitsa
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlcurrya
- 1/2 tlkurkumaa
- 5 dlkauramaitoa
- 2 dlisoja kaurahiutaleita
- 1 tlsuolaa
Tee näin
15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN
Valmista kesäkurpitsapuuro näin:
- Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Silppua valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää raaste ja valkosipuli sekä curry ja kurkuma. Kuullota hetki.
- Lisää kauramaito ja kuumenna kiehuvaksi.
- Ripottele joukkoon kaurahiutaleet ja hauduta kypsäksi (noin 10 min).
- Mausta kesäkurpitsapuuro suolalla. Tarjoile kesäkurpitsapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kasvisten kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.5