Kesäkurpitsapuuro – suolaiseen kaurapuuroon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
15 min
Kesäkurpitsakaurapuuro eli "zucchini oats" tai leikkisästi "zoats" saa kesäkurpitsasta mahtavaa mehevyyttä. Vihannes uppoaa puuron sekaan todella hyvin, joten kesäkurpitsapuuro voi maistua myös niille, jotka eivät muuten vihanneksesta välitä.
Reseptin ainekset
2 annosta
Kesäkurpitsapuuro
1
kesäkurpitsa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
currya
½ tl
kurkumaa
5 dl
kauramaitoa (gluteenitonta, jos tarve)
2 dl
isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia, jos tarve)
1 tl
suolaa
Kesäkurpitsapuuro valmistuu näin:
- Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Silppua valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää raaste ja valkosipuli sekä curry ja kurkuma. Kuullota hetki.
- Lisää kauramaito ja kuumenna kiehuvaksi.
- Ripottele joukkoon kaurahiutaleet ja hauduta kypsäksi (noin 10 min).
- Mausta kesäkurpitsapuuro suolalla. Tarjoa kesäkurpitsapuuro sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kasvisten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat