Maku

Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna

20 min
4.6
0

Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna

GL
MU
0
4.6
Surauta kesäkurpitsasta ihana keitto ja kruunaa herkku yrttisellä fetatahnalla!  Täyteläinen soppa on pöydässä vain kahdessakymmenessä minuutissa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkesäkurpitsaa (800 g)
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 6 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa

Feta-yrttitahna

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 dltuoreyrttiseosta
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipulit.

Kuullota kesäkurpitsat ja sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutio ja pippuri. Hauduta kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia.

Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarkista maku.

Hienonna fetajuusto haarukalla. Lisää öljy ja yrtit. Mausta pippurilla. Tarjoa fetatahna keiton kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä