Maku

Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna – täyteläinen soppa on pöydässä vain kahdessakymmenessä minuutissa

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Surauta kesäkurpitsasta ihana keitto ja kruunaa herkku yrttisellä fetatahnalla! Keitto valmistuu nopeasti arkena, mutta sopii myös viikonloppuun vaikka tuoreen leivän kaveriksi.
GL
KA
MU
4.2
0


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkesäkurpitsaa
  • 1purjo
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 6 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa

Feta-yrttitahna

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 dltuoreyrttiseosta
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Kesäkurpitsakeitto fetatahnalla valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Kuullota kesäkurpitsat ja sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutio ja pippuri. Hauduta kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarkista maku.
  4. Hienonna fetajuusto haarukalla. Lisää öljy ja yrtit. Mausta pippurilla. Tarjoa fetatahna keiton kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.22
Kommentoi »