


Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna – täyteläinen soppa on pöydässä vain kahdessakymmenessä minuutissa
20 min
Surauta kesäkurpitsasta ihana keitto ja kruunaa herkku yrttisellä fetatahnalla! Keitto valmistuu nopeasti arkena, mutta sopii myös viikonloppuun vaikka tuoreen leivän kaveriksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kesäkurpitsaa
1
purjo
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1/4 tl
mustapippuria
2 dl
ruokakermaa
Feta-yrttitahna
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
tuoreyrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria
Kesäkurpitsakeitto fetatahnalla valmistuu näin:
- Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipulit.
- Kuullota kesäkurpitsat ja sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa. Lisää vesi, liemikuutio ja pippuri. Hauduta kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarkista maku.
- Hienonna fetajuusto haarukalla. Lisää öljy ja yrtit. Mausta pippurilla. Tarjoa fetatahna keiton kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat