Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-pinaattipiirakka

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Tuttu feta-pinaattipiirakka saa uuden muodon rapeaan filotaikinaan käärittynä. Kesäkurpitsa ja keltaiset rusinat virittävät piiraaseen uutta makua. Rapsakka piiras on parasta tänään: mikä ihana syy santsata!

24.10.2016
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
225 g
filotaikinaa (pakaste) (1/2 pkt)
50 g
voita (sulatettuna)
1 dl
kevytmaitoa
Täyte
400 g
kesäkurpitsaa
200 g
pinaattia
2 rkl
ruokaöljyä
2 rkl
voita
1 dl
rusinoita (keltaisia)
1 dl
saksanpähkinöitä (tai hasselpähkinää)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
Lisäksi
Vuokaan öljyä

Ota filotaikina huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Huuhtele pinaati siivilässä.

Paista pinaattia kuumalla kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, voi ja kesäkurpitsaraaste. Kuullota, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.

Lisää rusinat, pähkinät ja mausteet. Tarkista maku. Nosta pannu levyltä.

Sulata voi kattilassa ja lisää maito.

Voitele filoarkki voi-maitoseoksella ja nosta päälle toinen arkki. Jatka näin, kunnes kerroksia on 5.

Nosta filo-arkit öljyllä voideltuun vuokaan (10 cm x 20 cm) niin, että taikina nousee reunojen yli.

Levitä pinaatti-kesäkurpitsatäyte ja murennettu feta taikinakerrosten päälle. Laskosta filotaikina rennosti täytteen päälle.

Voitele pinta voi-maitoseoksella.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.

Anna vetäytyä hetki. Piirakka on parhaimmillaan leivontapäivänä. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt