Kesäkurpitsa-pinaattipiirakka

Reseptin ainekset (20 annosta)
Pohja
- 225 gfilotaikinaa (pakaste) (1/2 pkt)
- 50 gvoita (sulatettuna)
- 1 dlkevytmaitoa
Täyte
- 400 gkesäkurpitsaa
- 200 gpinaattia
- 2 rklruokaöljyä
- 2 rklvoita
- 1 dlrusinoita (keltaisia)
- 1 dlsaksanpähkinöitä (tai hasselpähkinää)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
- 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
Lisäksi
- Vuokaan öljyä
Ota filotaikina huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Huuhtele pinaati siivilässä.
Paista pinaattia kuumalla kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, voi ja kesäkurpitsaraaste. Kuullota, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.
Lisää rusinat, pähkinät ja mausteet. Tarkista maku. Nosta pannu levyltä.
Sulata voi kattilassa ja lisää maito.
Voitele filoarkki voi-maitoseoksella ja nosta päälle toinen arkki. Jatka näin, kunnes kerroksia on 5.
Nosta filo-arkit öljyllä voideltuun vuokaan (10 cm x 20 cm) niin, että taikina nousee reunojen yli.
Levitä pinaatti-kesäkurpitsatäyte ja murennettu feta taikinakerrosten päälle. Laskosta filotaikina rennosti täytteen päälle.
Voitele pinta voi-maitoseoksella.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.
Anna vetäytyä hetki. Piirakka on parhaimmillaan leivontapäivänä.