Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-pinaattipasta – lukijoidemme Jonnan ja Heidin herkkuruokaan uppoaa mojova satsi kasviksia!

20 min

Pirteän sitruunainen ja runsaasti kasviksia sisältävä pastakastike saa pyöreyttä kookoskermasta. Nappaa pastaa rakastavien Jonna Tammisen ja Heidi Torresin ihana ohje!

3.8.2023
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
paccheri-pastaa (esim. De Cecco)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 (500 g)
kesäkurpitsa
2 rkl
oliiviöljyä
400 ml
kookoskermaa
160 g
babypinaattia
2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2
sitruunan mehu
2 tl
oreganoa
1–2 tl
chilihiutaleita
½-1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
(pastan keitinvettä)
Viimeistely
parmesaanijuustoa raastettuna
tuoretta oreganoa

Kesäkurpitsa-pinaattipasta – ohje:

  1. Keitä pasta väljässä ja hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Ota desi keitinvettä talteen.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi.
  3. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää kesäkurpitsat ja kookoskerma. Lisää vielä pinaatit ja anna hautua 10 minuuttia.
  4. Soseuta kastike blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi.
  5. Lisää parmesaani, sitruunanmehu ja mausteet. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
  6. Sekoita kastike pastan joukkoon. Viimeistele parmesaanilla ja oreganolla.

Vinkki!

Kastikkeesta saa helposti vegaanisen jättämällä parmesaaniraasteen pois tai korvaamalla sen vegaanisella vaihtoehdolla.

Pastapäivä on parhautta

”Tykkäämme molemmat kokeilla uusia reseptejä, ja erityisesti Kaakkois-Aasian makumaailma kuuluu lemppareihimme. Arkena Heidin keittiössä kuluu paljon tofua eri muodoissa. Jonnan intohimona on myös makeiden herkkujen leipominen.

Nautimme molemmat suuresti upeiden aamupalojen valmistamisesta. Kokkaamme usein toisillemme, perheenjäsenille sekä ystäville. Heidin teinipoika pääsee patojen äärelle tietysti päivittäin.

Pastareseptimme ovat maistuvia kasvispastoja satokauden kasviksista – ilman turhaa kikkailua. Vihreä kasvispasta syntyi alun perin kaveriksi punaiselle lautaselle. Kookoskerma tuo ruokaan ihanaa täyteläisyyttä.”

Jonna Tamminen ja Heidi Torres, Espoo

Katso lisää ystävysten ruokabravuureita heidän Instagram-tililtään @pastakerho.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt