Hauki hyppäsi paellaan! Kesäkalapaella valmistuu näppärästi muurikka- tai paellapannulla grillissä
Gluteeniton
Maidoton
30 min
Kullankeltainen kesäkalapaella sisältää meheviä haukipaloja, rapeaa pekonia ja makeita herneitä. Arkipaellassa kurkuma korvaa tyyriimmän sahramin, mutta maistuu yhtä kesäiseltä.
Leikkaa pekoni kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa haukifilee paloiksi. Paista pekonipaloja pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Siirrä pekonit sivuun ja paista kalapalat pekoninrasvassa kauniin ruskeiksi. Lisää tilkka öljyä tai voita tarvittaessa. Mausta kalat suolalla (0,5 tl) ja siirrä ne lautaselle odottamaan.
Lisää sipulit pannulle ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää riisi, mausteet ja tomaattipyree, kuullota vielä hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja sitruunanmehu.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on melkein kypsää.
Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi. Lisää paprikat ja herneet riisin joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli riisi tuntuu kuivalta. Hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi pekonit ja kalapalat ja kuumenna.
Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna lehtipersilja. Viimeistele paella oliiveilla, sitruunalohkoilla ja persiljalla.
Vinkki!
Tarjoa paellan kanssa aiolia eli valkosipulimajoneesia. Katso ohje täältä.