


Kesäkalanyytit – leivinpaperipaketissa kala kypsyy takuumeheväksi & saa makua sitruunaisesta tillitahnasta
30 min
Kotimainen vaalea kala, värikkäät kasvikset ja sitruunainen tillitahna muhivat leivinpaperinyytissä makuja pursuavaksi liitoksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
kalaa fileenä (esim. ahven)
½ + ½ tl
suolaa
150 g
mangoldia
2
kyssäkaalia
2
tomaattia
1 nippu (150 g)
retiisejä
1
luomusitruuna
4 rkl
oliiviöljyä
Tillitahna
1 rku
tilliä
1 dl
ranskankermaa
3 rkl
sitruunanmehua
25 g
voita sulatettuna
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
4
leivinpaperiarkkia
Kesäkalanyytit – ohje:
- Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla (0,5 tl).
- Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Hienonna mangoldi. Leikkaa kyssäkaalit viipaleiksi, tomaatit lohkoiksi, retiisit siivuiksi ja sitruuna viipaleiksi. Mausta kasvikset suolalla (0,5 tl) ja oliiviöljyllä.
- Yhdistä tillitahnan ainekset ja soseuta tasaiseksi.
- Levitä neljä leivinpaperiarkkia pöydälle. Jaa kasvikset arkkien keskelle, pane kalat kasvisten päälle ja lusikoi päälle maustetahnaa. Taita paperin toinen puolisko kanneksi ainesten päälle ja taittele paperin reunat kiinni tiiviisti.
- Kypsennä uunipannulla 200-asteisessa uunissa tai grillissä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia, kalapalojen koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat