Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäinen perunasalaatti

2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
17.6.2011
Reseptin ainekset
10 annosta
1000 g
uutta perunaa
50 g
tuoretta tilliä
2 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
kasvisfondia
1 tl
mustapippuria
200 g
oliiveja (vihreitä, paprikatäytteisiä)
300 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
200 g
aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
200 g
jäävuorisalaattia
75 g
rucolaa
2 dl
tuoretta basilikaa
1 kpl
kurkkua (kuutioituna)
250 g
kirsikkatomaattia (halkaistuna)

Kesäinen perunasalaatti ohje:

  1. Raaputa perunat ja pane ne kylmään veteen kattilaan tillinvarsien ja suolan kanssa. Keitä perunat kypsiksi. Ota tillinvarret pois ja kumoa perunat kuumina isoon kulhoon.
  2. Lisää nopeasti öljy, etikka, fondi ja pippuri sekä valutetut oliivit, juustot ja aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Sekoittele varovasti niin, että perunat maustuvat tasaisesti.
  3. Älä nosta salaattia jääkaappiin tässä vaiheessa. Salaatti saa tekeytyä kannen alla ainakin tunnin mieluusti kaksi. Sekoittele silloin tällöin.
  4. Tarjolle nostettaessa revi huuhdellut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Levitä juuri sekoitettu perunasalaatti petille. Lisää lopuksi basilikan lehdet sekä kurkut ja tomaatit.

Vinkit!

  • Jos tarjoat kesäisen perunasalaatin kera savustettua kalaa, koristele salaatti basilikan sijaan tillillä ja sitruunalla. Jos taas tarjoat paahtopaistia tai makkaroita, koristele silloin runsaalla persiljalla basilikan lisäksi.
  • Katso myös ikisuosittu perunasalaatin ohje! Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt