Maku

Kesäinen perunasalaatti

2 h 15 min
4
2

Kesäinen perunasalaatti

GL
KA
LA
MU
2
4
Teksti Hilkka Grönfors
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 guutta perunaa
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 dlkasvisfondia
  • 1 tlmustapippuria
  • 200 goliiveja (vihreitä, paprikatäytteisiä)
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
  • 200 gaurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
  • 200 gjäävuorisalaattia
  • 75 grucolaa
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1 kplkurkkua (kuutioituna)
  • 250 gkirsikkatomaattia (halkaistuna)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Raaputa perunat ja pane ne kylmään veteen kattilaan tillinvarsien ja suolan kanssa.
Keitä perunat kypsiksi. Ota tillinvarret pois ja kumoa perunat kuumina isoon kulhoon.
Lisää nopeasti öljy, etikka, fondi ja pippuri sekä valutetut oliivit, juustot ja aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Sekoittele varovasti niin, että perunat maustuvat tasaisesti.
Älä nosta jääkaappiin tässä vaiheeessa. Salaatti saa tekeytyä kannen alla ainakin tunnin mieluusti kaksi. Sekoittele silloin tällöin.
Tarjolle nostettaessa revi huuhdellut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Levitä juuri sekoitettu perunasalaatti petille. Lisää lopuksi basilikan lehdet sekä kurkut ja tomaatit.
•Jos tarjoat kesäisen perunasalaatin kera savustettua kalaa, niin koristele basilikan sijaan tillillä ja sitruunalla.
•Jos taas tarjoat paahtopaistia tai makkaroita, koristele silloin runsaalla persiljalla basilikan lisäksi.
•Kesäisen vierastarjottavan juomaksi sopii olut, kivennäisvesi ja miksei kuiva valkoviinikin, jos aterialla on kalaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä