


Kesäinen perunasalaatti
2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
10 annosta
1000 g
uutta perunaa
50 g
tuoretta tilliä
2 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
kasvisfondia
1 tl
mustapippuria
200 g
oliiveja (vihreitä, paprikatäytteisiä)
300 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %) (kuutioituna)
200 g
aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
200 g
jäävuorisalaattia
75 g
rucolaa
2 dl
tuoretta basilikaa
1 kpl
kurkkua (kuutioituna)
250 g
kirsikkatomaattia (halkaistuna)
Kesäinen perunasalaatti ohje:
- Raaputa perunat ja pane ne kylmään veteen kattilaan tillinvarsien ja suolan kanssa. Keitä perunat kypsiksi. Ota tillinvarret pois ja kumoa perunat kuumina isoon kulhoon.
- Lisää nopeasti öljy, etikka, fondi ja pippuri sekä valutetut oliivit, juustot ja aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Sekoittele varovasti niin, että perunat maustuvat tasaisesti.
- Älä nosta salaattia jääkaappiin tässä vaiheessa. Salaatti saa tekeytyä kannen alla ainakin tunnin mieluusti kaksi. Sekoittele silloin tällöin.
- Tarjolle nostettaessa revi huuhdellut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Levitä juuri sekoitettu perunasalaatti petille. Lisää lopuksi basilikan lehdet sekä kurkut ja tomaatit.
Vinkit!
- Jos tarjoat kesäisen perunasalaatin kera savustettua kalaa, koristele salaatti basilikan sijaan tillillä ja sitruunalla. Jos taas tarjoat paahtopaistia tai makkaroita, koristele silloin runsaalla persiljalla basilikan lisäksi.
- Katso myös ikisuosittu perunasalaatin ohje! Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat