


Yllätysten leipä
Kerrosfocaccia on pehmeä leipä, joka kätkee sisäänsä mozzarellaa, pinaattia, oliiveja ja artisokansydämiä
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Kerrosfocacciassa on italialaiset antipastoista tutut täytteet. Leivo suolaiset herkut pehmeän leivän sisään ja nauti. Tätä ei yksi pala riitä!
Reseptin ainekset
noin 20 palaa
5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita ja/tai durum)
1½ tl
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
Täyte
125 g
pinaattia
2
valkosipulinkynttä
½ rkl
oliiviöljyä
50 g
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
50 g
artisokansydämiä öljyssä tai liemessä
50 g
kalamataoliiveja (kivettömiä)
½ pkt (à 250 g)
mozzarellajuustoa (Riitan herkku)
Vuoan voitelu ja taikina käsittely
2 rkl
oliiviöljyä
Pinnalle
2
rosmariininoksaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
Kerrosfocaccia − ohje:
- Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva ja sokeri kulhossa. Anna hiivan heräillä noin 15 minuuttia.
- Lisää vehnäjauhot, suola ja öljy, sekoita käsin tai nuolijalla löysäksi taikinaksi. Kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kääntele kohonnut taikina öljytyin sormin reunoilta keskelle. Käännä kulhoa ja toista 3–4 kertaa, kunnes taikina on taiteltu. Jatka kohottamista vielä 30 minuuttia.
- Valmistele täytteet. Huuhtele ja valuta pinaatit. Leikkaa tarvittaessa pois kovat lehtiruodit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pane pinaatit isolle pannulle ja kuumenna, kunnes pinaateista on neste haihtunut. Lisää öljy ja valkosipulinkynnet. Paista hetki sekoitellen.
- Valuta kirsikkatomaatit, artisokansydämet ja oliivit öljystä tai liemestä. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Leikkaa myös juustoa pieniksi paloiksi.
- Voitele uunivuoka (noin 20 × 35 cm) oliiviöljyllä. Painele puolet taikinasta öljytyin käsin vuokaan. Ripottele täytteet tasaisesti taikinan päälle. Levitä loppu taikina päälle.
- Peitä focaccia leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Paina taikinaan sormin kuoppia ja painele kuoppiin rosmariininlehtiä. Pirskottele oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Leikkaa focaccia paloiksi ja nauti lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat