


Hupaisat riisimuromuffinit valmistuvat ilman uunia – päällystä suklaakuorrutteella ja Marianneilla
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Lehmätoffee-riisimuromuffinit syntyvät vain neljästä aineksesta. Kuorruta muffinit piparmintulla raikastetulla suklaakuorrutteella ja Marianne-karkeilla, nam!
Reseptin ainekset
12 kpl
200 g
lehmätoffeeta (esim. Savitor )
100 g
voita
¼ tl
suolaa
12 dl
riisimuroja (gluteenittomia)
Kuorrute
150 g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
5 tippaa
piparminttuaromia
Lisäksi
100 g
Marianne-karkkeja
Kermatoffeemuffinit – ohje:
- Hienonna toffeet veitsellä. Sulata kattilassa voi ja lisää toffee. Sulata keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on sulanut tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Mittaa murot isoon kulhoon ja lisää kuuma toffeeseos. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi seos kevyesti öljyttyihin muffinipellin koloihin (voit halutessasi käyttää muffinivuokia pellillä). Painele seos koloihin ja jätä hieman koholle, jolloin ne muistuttavat muffineja. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.
- Valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se kerman kanssa. Lisää sula suklaa. Mausta piparminttuöljyllä. Siirrä seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Irrota muffinit vuoista. Pursota kunkin pinnalle kuorrutetta.
- Murskaa karkit ja ripottele pursotusten päälle. Siirrä hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat