


Kermajuusto-kaalirisotto – kolme kaalia ja juusto kohtaavat syksyn muhevimmassa risotossa!
40 min
Kaalirisotto saa uuden makuparin ruotsalaisesta Västerbotten-juustosta, joka antaa risotolle voimakkaan aromikkaan ja täyteläisen maun. Kokeile syksyisen muhevaa kermajuusto-kaalirisottoa!
Reseptin ainekset
4
1 iso (500 g)
kyssäkaali
100 g
mustakaalia (tai lehtikaalia)
1–2
salottisipulia
100 g
Västerbotten-juustoa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
risottoriisiä
1½ dl
valkoviiniä
1 l
vettä
3 rkl
kasvis- tai kanafondia
½ tl
mustapippuria
Ruusukaalipaistos
400 g
ruusukaalia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa hienonnettuna
Kermajuusto-kaalirisotto – ohje:
- Kuori ja raasta kyssäkaali. Poista mustakaalista kovat lehtiruodit. Suikaloi mustakaali. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta juusto.
- Valmistele paistoksen ainekset. Huuhtele ja halkaise ruusukaalit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja mustakaali ja kuullota hetki, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi kyssäkaali ja kääntele.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita vesi ja fondi liemeksi. Lisää vähän lientä riisin joukkoon ja kääntele, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
- Valmista ruusukaalipaistos risoton hautuessa. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ruusukaalit ja valkosipulit ja paista käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja oreganolla.
- Kääntele juustoraaste lopuksi risoton joukkoon ja anna sen sulaa. Tarjoa kermajuusto-kaalirisotto ruusukaalipaistoksen kanssa.
Vinkki!
Voit korvata valkoviinin laimennetulla sitruunanmehulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat