


Kermainen kantarellikeitto – syyskauden odotetuin soppa yllättää pikantilla mausteisuudellaan
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kermainen kantarellikeitto saa uutta makua cayennenpippurista ja worcesterkastikkeesta sekä täyteläisyyttä kuohukermasta ja sulatejuustosta. Sopassa saa olla reippaasti kantarelleja ja lehtipersiljaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 l
kantarelleja
1
iso sipuli
2 rkl
voita
¼ tl
cayennenpippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kuumaa kasvislientä
1 prk (250 g)
juoksevaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 rkl
worcesterkastiketta
1 dl
kuohukermaa
¼ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 rku
lehtipersiljaa
Kermainen kantarellikeitto – ohje:
- Puhdista sienet ja leikkaa ne muutaman osaan. Pienimmät voi käyttää kokonaisina.
- Hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia kattilassa voissa noin 5 minuuttia. Lisää ripaus cayennenpippuria ja vehnäjauhot ja jatka paistamista sekoittaen pari minuuttia.
- Kaada kasviliemi kattilaan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää sulatejuusto, worcesterkastike ja kerma, ja kuumenna keitto vielä kunnolla koko ajan sekoittaen.
- Hienonna lehtipersilja ja lisää kermaiseen kantarellikeittoon yhdessä pippurin ja suolan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat