


Samettiseksi soseutettu keltajuurikeitto on ruokabloggaaja Hanna Hurtan perheen luottoruoka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Keltajuurikeitto on ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtan perheessä suosittu ruoka. "Lapset pitävät sosesopasta, kunhan se ei ole oranssia, sillä bataatista ja kurpitsasta tehty keitto ei aikoinaan maistunut", Hanna sanoo. Keiton kanssa tarjottavan yrttiöljyn saa surautettua kätevästi yrttipuskien jämistä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Keltajuurikeitto
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
500 g
keltajuuria
400 g
jauhoisia perunoita
1 rkl
inkivääriä raasteena
2 rkl
rypsiöljyä
8 dl
kasvislientä
2 dl
kaurakermaa
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Yrttiöljy
2 dl
yrttejä (esim. basilikaa ja persiljaa)
1½ dl
mietoa oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
Keltajuurikeitto ja yrttiöljy valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele keltajuuret ja perunat. Raasta inkivääri.
- Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota vielä pari minuuttia. Lisää keltajuuret ja perunat sekä kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä poreillen 30–45 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Valmista keiton kiehuessa yrttiöljy. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes yrttiöljy on kauniin vihreää. Säilytä yrttiöljy jääkaapissa ja käytä lisukkeena keitoille, salaatinkastikkeena tai dippikastikkeena kermaviilin kanssa sekoitettuna.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kaurakerma sekä tarvittaessa kasvislientä. Keitto saa olla melko paksua. Kuumenna keitto ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lorauta keltajuurikeiton pinnalle yrttiöljyä.
Vinkki!
Ylijääneen yrttiöljyn voi pakastaa jääpalakuutioiksi ja käyttää myöhemmin keiton tai kastikkeen maustamiseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat