Keisarin patongit

1 h
3.7
0

Keisarin patongit

Kana-caesar-salaatti tarjotaan tällä kertaa patongin päältä! Rapeaksi paahdetut patonkipalat saavat ylleen mehevän salaattikeon sekä broileriviipaleita ja keisarin patongit ovat valmiit.
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 kpl)

Kastike

  • 2 kplsitruunaa
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 dloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 8 kplanjovista
  • 75 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Caesarsalaatti

  • 10 kplhunajamarinoituja broilerinfileitä
  • 5 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 kpljäävuorisalaattia

Lisäksi

  • 3 kplpatonkia
  • 1/2 dloliiviöljyä

Koristeluun

  • 50 gparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Raasta pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu talteen.

Mittaa sitruunankuoriraaste, sitruunoiden mehu ja muut kastikkeen ainekset korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit myös käyttää monitoimikonetta. Kastike säilyy hyvänä kylmässä 2–3 päivää.

Grillaa tai paista broilerit kypsiksi ja leikkaa lihat ohuiksi viipaleiksi.

Puhdista ja kuivaa salaatit hyvin. Leikkaa pienehköksi silpuksi, jota on helppo nostella pienille leipäviipaleille.

Siirrä kastike isoon kulhoon ja lisää revitty salaatti. Sekoita, kunnes kastike on sekoittunut salaattiin kunnolla.

Leikkaa patongit viipaleiksi. Pitkästä patongista saat noin 35 viipaletta.

Sivele patonkiviipaleille öljyä ja paahda niitä pellillä grillivastusten alla noin 30 sekuntia. Varo käräyttämästä leipiä.

Nosta keko salaattia patonkiviipaleille, lisää broileriviipaleita ja koristele keisarin patongit parmesaanilastuilla. 

Vinkki!

•Tee keisarin patongit tuoreista leivistä, jotta grillikäsittely ei kuivata suupalaa liikaa.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä