Maku

Kehnäsieni-kalakeitto

30 min
GL
LA
MA
MU
2.67
1


 

Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (5 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 2 kplkalaliemikuutioita
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tlbasilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 4 kplperunaa
  • 5 dlkehnäsieniä
  • 400 gkirjolihifileetä

Pinnalle

  • 1 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa kattilaan vesi ja liemikuutiot tai halutessasi 3 rkl fondia. Lisää paseerattu tomaatti. Leikkaa kuoritut porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja kumoa liemeen kypsymään. Hienonna mukaan sipulit. Mausta keitto. Kuori ja lohko perunat, ja lisää ne keittoon kiehumaan. Viipaloi kehnäsienet keittoon. Kun kasvikset ovat napakan kypsiä, kääntele mukaan kalapalat. Kalan ei tarvitse kiehua, se kypsyy kuumassa liemessä muutamassa minuutissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele kehnäsieni-kalakeitto tuoreella basilikalla. Herkuttele kehnäsieni-kalakeitto hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
2.67