Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2011

Kehnäsieni-kalakeitto
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 10 dlvettä
- 2 kplkalaliemikuutioita
- 500 gpaseerattua tomaattia
- 2 kplporkkanaa
- 1 kplsipulia
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklhunajaa
- 2 tlbasilikaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 tlsuolaa
- 4 kplperunaa
- 5 dlkehnäsieniä
- 400 gkirjolihifileetä
Pinnalle
- 1 rkltuoretta basilikaa
Mittaa kattilaan vesi ja liemikuutiot tai halutessasi 3 rkl fondia. Lisää paseerattu tomaatti. Leikkaa kuoritut porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja kumoa liemeen kypsymään. Hienonna mukaan sipulit. Mausta keitto. Kuori ja lohko perunat, ja lisää ne keittoon kiehumaan. Viipaloi kehnäsienet keittoon. Kun kasvikset ovat napakan kypsiä, kääntele mukaan kalapalat. Kalan ei tarvitse kiehua, se kypsyy kuumassa liemessä muutamassa minuutissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele kehnäsieni-kalakeitto tuoreella basilikalla. Herkuttele kehnäsieni-kalakeitto hyvän leivän kera.