Julkaistu 2.7.2015

Kebakot ja tomaattisalaatti
Reseptin ainekset (2 annosta)
Kebakot
- 400 gnaudan paistijauhelihaa
- 1 dltuoreita yrttejä silputtuna (lehtipersiljaa, korianteria, ruohosipulia, basilikaa)
- 2 tlchilihiutaleita
- luomuyrttisuolaa ja mustapippuria
- öljyä paistamiseen
Jogurttikastike
- 3 dlturkkilaista jogurttia
- 1 tlsitruunamehua
- 2 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tlsuolaa ja mustapippuria
Tomaattisalaatti
- 4 kpltomaatteja
- 1 tlyrttisuolaa ja mustapippuria
- 0,5 tlsitruunamehua
- 2 rkllaadukasta oliiviöljyä
- 1 kplkevätsipulin varsia
Aloita valmistamalla kebakot.
Sekoita kulhossa jauheliha, maustee ja silputut tuoreet yrtit.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle.
Muotoile jauhelihasta pötköjä ja nosta ne paistinpannulle.
Paista kypsiksi, muista kääntää välillä.
Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti ja mausteet. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Valmista tomaattisalaatti.
Pilkot tomaatit isoiksi lohkoiksi, mausta ja lisää silputtu kevätsipuli. Sekoita oliiviöljy tomaattien sekaan.
Tarjoile valmiit kebakot tomaattisalaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.