Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minKaurakeksit onnistuvat kokemattomaltakin kotileipurilta! Tällä perinteisellä, helpolla ohjeella teet ihanan rapeat keksit kahvipöytään ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.1.2012

Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
Ainekset (10-15 kpl)
Kaurakeksit
- 125 gvoita
- 3 rklfariini- tai tavallista sokeria
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Kaurakeksit leivotaan näin:
- Sulata voi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
- Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, joka on päällystetty leivinpaperilla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan. Taputtele sormilla kaurakeksit ohuiksi ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Anna kaurakeksien jäähtyä rauhassa, sillä ne rapeutuvat jäähtyessään. Paras makuyhdistelmä syntyy jääkaappikylmän maidon kanssa. Kun kaurakeksit on syöty, nauti purkin pohjalle jäänyt keksimurska esimerkiksi uuniomenien ja vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.98