Kotivinkki

Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Kaurakeksit onnistuvat kokemattomaltakin kotileipurilta! Tällä perinteisellä, helpolla ohjeella teet ihanan rapeat keksit kahvipöytään ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
MU
4
2
Julkaistu 5.1.2012


Reseptin ainekset (10-15 kpl)

Kaurakeksit

  • 125 gvoita
  • 3 rklfariini- tai tavallista sokeria
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Kaurakeksit leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, joka on päällystetty leivinpaperilla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan. Taputtele sormilla kaurakeksit ohuiksi ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  3. Anna kaurakeksien jäähtyä rauhassa, sillä ne rapeutuvat jäähtyessään. Paras makuyhdistelmä syntyy jääkaappikylmän maidon kanssa. Kun kaurakeksit on syöty, nauti purkin pohjalle jäänyt keksimurska esimerkiksi uuniomenien ja vaniljajäätelön kanssa.
2 kommenttia