Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minKaurakeksit onnistuvat kokemattomaltakin kotileipurilta! Tällä perinteisellä, helpolla ohjeella teet ihanan rapeat keksit kahvipöytään ja iloisiin herkkuhetkiin.
KA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 5.1.2012

Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
Reseptin ainekset (10-15 kpl)
Kaurakeksit
- 125 gvoita
- 3 rklfariini- tai tavallista sokeria
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Kaurakeksit leivotaan näin:
- Sulata voi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
- Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, joka on päällystetty leivinpaperilla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan. Taputtele sormilla kaurakeksit ohuiksi ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Anna kaurakeksien jäähtyä rauhassa, sillä ne rapeutuvat jäähtyessään. Paras makuyhdistelmä syntyy jääkaappikylmän maidon kanssa. Kun kaurakeksit on syöty, nauti purkin pohjalle jäänyt keksimurska esimerkiksi uuniomenien ja vaniljajäätelön kanssa.