4(42)
Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
Kasvis
Munaton
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Kaurakeksit onnistuvat kokemattomaltakin kotileipurilta! Tällä perinteisellä, helpolla ohjeella teet ihanan rapeat keksit kahvipöytään ja iloisiin herkkuhetkiin.
5.1.2012
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10-15 kpl
Kaurakeksit
125 gvoita
3 rklfariini- tai tavallista sokeria
2 dlkaurahiutaleita
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlsuolaa

Kaurakeksit leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, joka on päällystetty leivinpaperilla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan. Taputtele sormilla kaurakeksit ohuiksi ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  3. Anna kaurakeksien jäähtyä rauhassa, sillä ne rapeutuvat jäähtyessään. Paras makuyhdistelmä syntyy jääkaappikylmän maidon kanssa. Kun kaurakeksit on syöty, nauti purkin pohjalle jäänyt keksimurska esimerkiksi uuniomenien ja vaniljajäätelön kanssa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo