Kaurainen puolukka-omenapaistos

3
2

Kaurainen puolukka-omenapaistos

Omenat ja puolukat paistuvat hilloisen meheviksi rapean kauramurukerroksen alla. Tarjoile lämmin paistos jäätelön kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Murukerros

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlkanelia
  • muskottipähkinää (ripaus)
  • 75 gvoita (sulatettua)

Omenakerros

  • 5 kplomenoita
  • 1 dlpuolukoita
  • 1 kplsitruuna (mehu)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/8 tlkanelia

Lisäksi

  • 2 rklvoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista murukerros. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Lisää joukkoon kaneli ja reilu ripaus muskottipähkinää. Kaada seokseen sulatettu voi ja sekoita sormilla nyppimällä muruseokseksi.

Kuori ja pilko omenat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa omenakuutiot ja puolukat. Purista joukkoon yhden sitruunanmehu. Lisää mukaan sokeri, jauhot ja kaneli. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi.

Voitele uunivuoka (noin 23 cm). Lusikoi puolukka-omenaseos vuoan pohjalle. Ripottele muruseos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden ja puolukoiden päälle. 

Peitä vuoka foliolla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lisää pinnalle muutama nokare voita.

Laita vuoka takaisin uuniin. Paista 30 minuuttia kunnes pinta on rapea ja täyte kuplii. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä