Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaurainen puolukka-omenapaistos

Omenat ja puolukat paistuvat hilloisen meheviksi rapean kauramurukerroksen alla. Tarjoile lämmin paistos jäätelön kanssa!

28.9.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
Murukerros
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
kanelia
muskottipähkinää (ripaus)
75 g
voita (sulatettua)
Omenakerros
5 kpl
omenoita
1 dl
puolukoita
1 kpl
sitruuna (mehu)
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1/8 tl
kanelia
Lisäksi
2 rkl
voita

Kaurainen puolukka-omenapaistos – ohje:

  1. Valmista murukerros. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Lisää joukkoon kaneli ja reilu ripaus muskottipähkinää. Kaada seokseen sulatettu voi ja sekoita sormilla nyppimällä muruseokseksi.
  2. Kuori ja pilko omenat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa omenakuutiot ja puolukat. Purista joukkoon yhden sitruunanmehu. Lisää mukaan sokeri, jauhot ja kaneli. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi.
  3. Voitele uunivuoka (noin 23 cm). Lusikoi puolukka-omenaseos vuoan pohjalle. Ripottele muruseos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden ja puolukoiden päälle. 
  4. Peitä vuoka foliolla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lisää pinnalle muutama nokare voita.
  5. Laita vuoka takaisin uuniin. Paista 30 minuuttia kunnes pinta on rapea ja täyte kuplii. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt