


Kaurainen puolukka-omenapaistos
Omenat ja puolukat paistuvat hilloisen meheviksi rapean kauramurukerroksen alla. Tarjoile lämmin paistos jäätelön kanssa!
Reseptin ainekset
6 annosta
Murukerros
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
kanelia
muskottipähkinää (ripaus)
75 g
voita (sulatettua)
Omenakerros
5 kpl
omenoita
1 dl
puolukoita
1 kpl
sitruuna (mehu)
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1/8 tl
kanelia
Lisäksi
2 rkl
voita
Kaurainen puolukka-omenapaistos – ohje:
- Valmista murukerros. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Lisää joukkoon kaneli ja reilu ripaus muskottipähkinää. Kaada seokseen sulatettu voi ja sekoita sormilla nyppimällä muruseokseksi.
- Kuori ja pilko omenat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa omenakuutiot ja puolukat. Purista joukkoon yhden sitruunanmehu. Lisää mukaan sokeri, jauhot ja kaneli. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi.
- Voitele uunivuoka (noin 23 cm). Lusikoi puolukka-omenaseos vuoan pohjalle. Ripottele muruseos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden ja puolukoiden päälle.
- Peitä vuoka foliolla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lisää pinnalle muutama nokare voita.
- Laita vuoka takaisin uuniin. Paista 30 minuuttia kunnes pinta on rapea ja täyte kuplii. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat