Maku

Kaukomaiden katkarapusalaatti

2 h 25 min
5
0

Kaukomaiden katkarapusalaatti

MA
LA
0
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 255 gvenhänuudeleita (katkaravunmakuisia)
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 5 kplkevätsipulia
  • 400 gkatkarapuja (pakaste)
  • 100 gherneenpalkoja
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Kastike

  • 1 kpllimettiä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä

Koristeeksi

  • 1/2 kplvesimelonia (lohkottuna)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti vedessä, jonka maustat nuudelien mukana tulevilla mausteilla. Huuhtele nuudelit siivilässä nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kumoa kulhoon.

Silppua paprikat ja kevätsipulit hienoksi. Lisää ne sekä katkaravut nuudelien joukkoon. Kiehauta tuoreet sokeriherneenpalot nopeasti suolalla maustetussa vedessä tai mikrossa. Jos käytät pakastettuja palkoja, voit lisätä ne jäisinä salaattiin. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Mausta limetin puristetulla mehulla. Tarkista maku ja nostele salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua viileässä mielellään muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Koristele annokset vesimeloniviipaleilla ja tarjoa janojuomana vettä, olutta tai raikasta jääteetä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä