


Aasialainen nuudeli-katkarapusalaatti
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
5 annosta
255 g
vehänuudeleita (katkaravunmakuisia)
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
5
kevätsipulia
400 g
katkarapuja (pakaste)
100 g
herneenpalkoja
1/2 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
Kastike
1
lime
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
kalakastiketta
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
Koristeeksi
1/2
vesimeloni (lohkottuna)
Aasialainen nuudeli-katkarapusalaatti – ohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti vedessä, jonka maustat nuudelien mukana tulevilla mausteilla. Huuhtele nuudelit siivilässä nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kumoa kulhoon.
- Silppua paprikat ja kevätsipulit hienoksi. Lisää ne sekä katkaravut nuudelien joukkoon.
- Kiehauta tuoreet sokeriherneenpalot nopeasti suolalla maustetussa vedessä tai mikrossa. Jos käytät pakastettuja palkoja, voit lisätä ne jäisinä salaattiin.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Mausta limen puristetulla mehulla.
- Tarkista maku ja nostele salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua viileässä mielellään muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Koristele annokset vesimeloniviipaleilla ja tarjoa janojuomana vettä, olutta tai raikasta jääteetä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat