Katkarapupalat

2 h 35 min
3.9
0

Katkarapupalat

GL
MU
0
3.9
Ihanat katkarapupalat ovat juhlapöydän kaunis ja raikas näppipala. Sormisyötävän pohja hienonnetaan maissilastuista ja katkarapuinen ranskankermatäyte saa makua kevätsipulista ja paprikasta. Nämä herkut voit tehdä kätevästi jo juhlapäivän aattona!
Teksti Helena Saine-Laitinen, Iiro Törmä, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 kpl)

  • 500 gmaissilastuja
  • 150 gvoita

Päälle

  • 1200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 kplliivatelehteä
  • 3 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvihreää paprikaa (kuutioituna)
  • 600 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 6 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 2 kpllimettiä

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Hienonna maissilastut monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja anna koneen käydä, kunnes maissilastuista muodostuu tasainen seos. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja kauli toisen leivinpaperin läpi tiiviiksi levyksi.

Sulata katkaravut pussin ohjeiden mukaisesti. Painele ylimääräiset nesteet pois siivilässä ja kumoa ravut kulhoon.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Sekoita kevätsipuli- ja paprikasilppu, ranskankerma sekä mausteet katkarapujen joukkoon.

Purista enin vesi liivatelehdistä ja kuumenna ne mikrossa limettimehussa sen verran, että seos on juoksevaa. 

Sekoita liivateliemi katkarapuseokseen ja levitä täyte maissilastupohjalle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.

Leikkaa levy ruuduiksi ja koristele katkarapupalat korianterinlehdillä.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä