


Katkarapu-lohikeitto
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Lohi-katkarapukeitto on täydellinen niin arkeen kuin viikonlopun herkkuhetkiin. Lohi ja katkaravut saavat kermaisen liemen, joka maustetaan perinteiseen tapaan sitruunalla ja tillillä. Tämä luottoresepti onnistuu aina!
Reseptin ainekset
6 annosta
2 rkl
voita
2 kpl
sipulia (pientä)
1 l
vettä
3 rkl
kalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)
6 kpl
varhaisperunoita (n. 500g)
1/2 tl
suolaa
2–3 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria
500 g
lohifileetä
2 dl
kermaa
180 g
katkarapuja (pakaste)
50 g
tilliä
Lohi-katkarapukeitto – ohje:
- Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki. Lisää vesi ja kalafondi.
- Paloittele varhaisperunat ja lisää keittoon. Keitä perunat kypsiksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas.
- Lisää lopuksi pussillinen katkarapuja ja hienonnettu tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile keitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat