Maku

Katkarapu-lohikeitto

45 min
5
0

Katkarapu-lohikeitto

Kermainen lohikeitto saa lisää makua katkaravuista. Tämä keitto on yksi luottoresepteistäni ja lopputulos onnistuu aina.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 2 kplsipulia (pientä)
  • 1 lvettä
  • 3 rklkalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)
  • 6 kplvarhaisperunoita (n. 500g)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2-3 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 500 glohifileetä
  • 2 dlkermaa
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 50 gtilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki. Lisää vesi ja kalafondi.

Paloittele varhaisperunat ja lisää keittoon. Keitä perunat kypsiksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.

Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas.

Lisää lopuksi pussillinen katkarapuja ja hienonnettu tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä