Katkarapu-lohikeitto
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKermainen lohikeitto saa lisää makua katkaravuista. Tämä keitto on yksi luottoresepteistäni ja lopputulos onnistuu aina.
4.1
Kuvat
Julkaistu 26.8.2017

Katkarapu-lohikeitto
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 rklvoita
- 2 kplsipulia (pientä)
- 1 lvettä
- 3 rklkalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)
- 6 kplvarhaisperunoita (n. 500g)
- 1/2 tlsuolaa
- 2-3 rklsitruunamehua
- 1/4 tlmustapippuria
- 500 glohifileetä
- 2 dlkermaa
- 180 gkatkarapuja (pakaste)
- 50 gtilliä
Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki. Lisää vesi ja kalafondi.
Paloittele varhaisperunat ja lisää keittoon. Keitä perunat kypsiksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas.
Lisää lopuksi pussillinen katkarapuja ja hienonnettu tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.