Maku

Katkarapu-lohikeitto

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Kermainen lohikeitto saa lisää makua katkaravuista. Tämä keitto on yksi luottoresepteistäni ja lopputulos onnistuu aina.
4.1
0
Julkaistu 26.8.2017


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 2 kplsipulia (pientä)
  • 1 lvettä
  • 3 rklkalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)
  • 6 kplvarhaisperunoita (n. 500g)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2-3 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 500 glohifileetä
  • 2 dlkermaa
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 50 gtilliä
Tulosta

Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki. Lisää vesi ja kalafondi.

Paloittele varhaisperunat ja lisää keittoon. Keitä perunat kypsiksi. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja pippurilla.

Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas.

Lisää lopuksi pussillinen katkarapuja ja hienonnettu tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Kommentoi »