Maku

Katkarapu-kasvisrullat

1 h 10 min
4
0

Katkarapu-kasvisrullat

Katkarapu-kasvisrullien hauska karkkipaperimainen muoto ilahduttaa juhlapöydässä. Rapean filotaikinarullan sisältä paljastuu maukas aasialaishenkinen katkaraputäyte.
Teksti Susanna Katajisto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 annosta)

  • 450 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 400 gretikkaa
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1 tlchilitahnaa (punaista)
  • 10 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 340 gkatkarapuja (pakaste)

Lisäksi

  • Voiteluun öljyä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata filotaikina. Kuori ja raasta retikka. Pese paprikat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna seesamiöljy pannulla ja kuullota siinä kasvikset miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää chilitahna, murennetut kaffirlimetinlehdet ja kalakastike. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen täytteeseen katkaravut.

Levitä yksi filotaikinalevy pöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta päälle toinen levy ja jaa ne taikinapyörällä 12 neliöön. Pane kunkin levyn kulmaan ruokalusikallinen kasvis-katkarapuseosta. Kääri kulmasta alkaen tiiviiksi rulliksi ja sulje päät kiertämällä ne kuin karkkipaperit. Nosta katkarapu-kasvisrullat leivinpaperoidulle pellille.

Tee samoin loput rullat. Huomaa, että filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten säilytä ne pöydällä muovilla peitettyinä.

Voitele katkarapu-kasvisnyytit öljyllä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–14 minuuttia.

  • Jos teet katkarapu-kasvisrullat suolaveteen säilötyistä katkaravuista, voit pakastaa rullat paistamattomina. Pakkaa rullat niin, että ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Pakasta. Voitele kohmeiset rullat öljyllä ja paista ohjeen mukaan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä