


Katisten gomasio-lohi
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
lohifileetä (ruodotonta)
2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
4 rkl
seesaminsiemeniä
4 rkl
korianterinsiemeniä
Siisti lohifilee nahattomaksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Ripottele seos fileen päälle.
Anna kalan graavautua vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
Poista sokeri-suolaseos kalan pinnalta. Kuivaa kala talouspaperiin.
Sekoita seesamin- ja korianterinsiemenet keskenään. Ripottele ne kalan päälle molemmin puolin.
Paahda lohifilee kuumalla pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi. Jäähdytä.
Tarjoa Katisten gomasio-lohi jouluisessa noutopöydässä.
Gomasio (japani) tarkoittaa maustesekoitusta, jossa on paahdettuja seesaminsiemeniä ja merisuolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat