Maku

Katisten gomasio-lohi

3 h 20 min
4.3
0

Katisten gomasio-lohi

GL
LA
MA
MU
0
4.3
Teksti Oula Hänninen, Marjo Uusikylä
Kuvat Matias Uusikylä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 glohifileetä (ruodotonta)
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 4 rklseesaminsiemeniä
  • 4 rklkorianterinsiemeniä

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Siisti lohifilee nahattomaksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Ripottele seos fileen päälle.

Anna kalan graavautua vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Poista sokeri-suolaseos kalan pinnalta. Kuivaa kala talouspaperiin.

Sekoita seesamin- ja korianterinsiemenet keskenään. Ripottele ne kalan päälle molemmin puolin.

Paahda lohifilee kuumalla pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi. Jäähdytä.

Tarjoa Katisten gomasio-lohi jouluisessa noutopöydässä.

Vinkki!

Gomasio (japani) tarkoittaa maustesekoitusta, jossa on paahdettuja seesaminsiemeniä ja merisuolaa.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä