Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Talven juhlapöytään

Katajainen siika-leipäkranssi – vain rouske käy, kun tämä alkupala katoaa pöydästä

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Varrasleivistä, katajasuolatusta siiasta ja pikkelöidystä kyssäkaalista teet joulun parhaan kranssin. Ohjeella tulee kaksi kranssia. Voit koota molemmat jo valmiiksi ja nostaa toisen jääkaapista pöytään, kun ensimmäinen on rouskuteltu.

6.11.2024

Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 (500 g)
siikafileetä
1 rkl
katajanmarjoja
1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
ruokosokeria
Pikkelöity kyssäkaali
1
kyssäkaali
1 dl
vettä
3 rkl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
2 tl
suolaa
Lisäksi
2
saaristolaisvarrasleipää (esimerkiksi Linkosuo)
1 prk (120 g)
smetanaa
1 dl
versoja

Katajainen siika-leipäkranssi – ohje:

  1. Kuivaa fileiden pinta talouspaperilla. Nypi ruodot tarvittaessa.
  2. Murskaa katajanmarjat. Ripottele katajanmarjat, suola ja sokeri fileille.
  3. Aseta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Kääri tiiviisti leivin- tai voipaperiin ja sujauta muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  4. Pikkelöi kyssäkaali. Kuori kaali ja leikkaa se neljään osaan. Leikkaa palat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
  5. Mittaa vesi, etikka, sokeri ja suola kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä. Lisää kaaliviipaleet ja anna maustua viileässä vähintään pari tuntia.
  6. Pyyhi mausteet fileiden pinnalta talouspaperilla. Leikkaa fileet ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi pyrstöstä alkaen.
  7. Murra varrasleivät 6–8 osaan ja asettele kranssin muotoon (kahdelle) tarjoiluvadille. Levitä päälle pikkelöityä kyssäkaalia ja siikaviipaleita. Viimeistele smetananokareilla ja versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt