Maku

Kasvismoussaka – mitä pidempään haudutat linssi-tomaattikastiketta, sitä parempaa moussakasta tulee

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Kasvismoussakassa jauhelihan korvaavat linssit, joista keitetään maukas ja paksu tomaattikastike. Mausteinen linssi-tomaattisoosi toimii loistavasti paahdetun munakoison kanssa. Kasvismoussakan maun salaisuus on savuinen paprikajuhe, tuore oregano ja häivähdys chiliä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
2
Julkaistu: 12.10.2018


Ainekset (6 annosta)

  • 1-2munakoisoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 keitettyä perunaa (viipaloituna)

Linssi-tomaattikastike

  • 2 1/2 dlpunaisia linssejä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 3 dlvettä
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1/2chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 2 tloreganoa
  • 2 tlbalsamicoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsavupaprikajauhetta

Vuoan voitelu

  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 dlkaurakermaa
  • 100 gvegaanista juustoraastetta
  • 1/2 dltuoretta oreganoa
Tulosta

Kasvismoussaka valmistuu näin:

  1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi pitkittäissuunnassa ja ripottele niiden pintaan suolaa. Paahda viipaleita kuivalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
  2. Huuhtele linssit huolellisesti. Keitä linssejä fondilla maustetussa vedessä hiljaa poreillen, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
  3. Hienonna sipulit ja chili ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon keitetyt linssit, tomaattimurska ja -pyree. Mausta oreganolla, balsamicolla, suolalla, pippurilla, sokerilla ja paprikajauheella.
  4. Lado perunaviipaleita öljytyn uunivuoan pohjalle ja lisää kerros linssi-tomaattikastiketta. Lisää päälle puolet paistetuista munakoisoista. Tee toinen kerros samaan tapaan. Kaada päälle kaurakermaa ja ripottele vielä vegaanista juustoraastetta.
  5. Paista kasvismoussakaa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.
  6. Anna kasvismoussakan tekeytyä vartin verran ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa.
2 kommenttia