


Kasvismoussaka – mitä pidempään haudutat linssi-tomaattikastiketta, sitä parempaa moussakasta tulee
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kasvismoussakassa jauhelihan korvaavat linssit, joista keitetään maukas ja paksu tomaattikastike. Mausteinen linssi-tomaattisoosi toimii loistavasti paahdetun munakoison kanssa. Kasvismoussakan maun salaisuus on savuinen paprikajuhe, tuore oregano ja häivähdys chiliä.
Reseptin ainekset
6 annosta
1-2
munakoisoa
1/2 tl
suolaa
5
keitettyä perunaa (viipaloituna)
Linssi-tomaattikastike
2 1/2 dl
punaisia linssejä
1 rkl
kasvisfondia
3 dl
vettä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1/2
chiliä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
oreganoa
2 tl
balsamicoa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
savupaprikajauhetta
Vuoan voitelu
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 dl
kaurakermaa
100 g
vegaanista juustoraastetta
1/2 dl
tuoretta oreganoa
Kasvismoussaka valmistuu näin:
- Leikkaa munakoisot viipaleiksi pitkittäissuunnassa ja ripottele niiden pintaan suolaa. Paahda viipaleita kuivalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
- Huuhtele linssit huolellisesti. Keitä linssejä fondilla maustetussa vedessä hiljaa poreillen, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
- Hienonna sipulit ja chili ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon keitetyt linssit, tomaattimurska ja -pyree. Mausta oreganolla, balsamicolla, suolalla, pippurilla, sokerilla ja paprikajauheella.
- Lado perunaviipaleita öljytyn uunivuoan pohjalle ja lisää kerros linssi-tomaattikastiketta. Lisää päälle puolet paistetuista munakoisoista. Tee toinen kerros samaan tapaan. Kaada päälle kaurakermaa ja ripottele vielä vegaanista juustoraastetta.
- Paista kasvismoussakaa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.
- Anna kasvismoussakan tekeytyä vartin verran ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat