Maku

Kasviskulho

50 min
4.8
0

Kasviskulho

GL
MU
0
4.8
Trendikäs kasviskulho syntyy kätevästi uunissa paahdetusta kasviksista. Rapsakat kikherneet ja ihana halloumi tekevät kulhosta sopivat ruokaisan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplpunasipulia
  • 300 gkikherneitä (1 prk, säilyke)
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 200 ghalloumijuustoa
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (esim. timjamia tai basilikaa silputtuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pese perunat ja porkkanat hyvin. Kasviksia ei tarvitse välttämättä kuoria, jos ne on pesty huolellisesti. Leikkaa perunat ja porkkanat lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.

Siirrä paloitellut kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet sekä mausteet. Sekoita aineksia, jotta mausteet jakautuvat mahdollisimman tasaisesti. Paahda 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Viipaloi halloumi ja levitä viipaleet pellille. Ripottele sekaan auringonkukansiemenet. Jatka paistamista uunin ylätasolla vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin värin.

Viimeistele kasviskulho tuoreyrteillä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä