Maku

Kasvisblinit ja limelohi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Kesäkurpitsaraaste antaa blineille mehevyyttä ja uutta twistiä! Kasvisblinit sopivat hyvin limemehulla valellun graavilohen pariksi.
4.5
0
Julkaistu 8.1.2006


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlsokeria
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 50 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
  • 1/2 dlsipulia (kuutioituna)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tarjoiluun

  • 200 ggraavilohta
  • 1/2 kpllimeä
  • 100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta
Tulosta

Mittaa jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita kädenlämpöinen jogurtti ja murennettu hiiva ja lisää seos hyvin sekoittaen kulhoon. Erota keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen taikinaan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kuplia 30–60 minuuttia.

Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kesäkurpitsaraaste ja sipulikuutiot pannuun. Anna kasvisten pehmitä miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.

Lisää kiehuva maito, rasva ja kasvikset taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele se blinitaikinaan. Paista blinit blini- tai ohukaispannussa.

Tarjoa kasvisblinit limemehulla valellun lohen, vaahdotetun ranskankerman ja tuoreyrttisilpun kanssa. Nauti juomana olutta.

Kommentoi »