Maku

Kasvisblinit ja limettilohi

1 h 30 min
4.5
0

Kasvisblinit ja limettilohi

Kesäkurpitsaraaste antaa blineille mehevyyttä ja uutta twistiä! Kasvisblinit sopivat hyvin limettimehulla valellun graavilohen pariksi.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ullamaija Hänninen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 1/2 dltattarijauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3/4 tlsokeria
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 50 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
  • 1/2 dlsipulia (kuutioituna)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tarjoiluun

  • 200 ggraavilohta
  • 1/2 kpllimettiä
  • 100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita kädenlämpöinen jogurtti ja murennettu hiiva ja lisää seos hyvin sekoittaen kulhoon. Erota keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen taikinaan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kuplia 30–60 minuuttia.

Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kesäkurpitsaraaste ja sipulikuutiot pannuun. Anna kasvisten pehmitä miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.

Lisää kiehuva maito, rasva ja kasvikset taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele se blinitaikinaan. Paista blinit blini- tai ohukaispannussa.

Tarjoa kasvisblinit limettimehulla valellun lohen, vaahdotetun ranskankerman ja tuoreyrttisilpun kanssa. Nauti juomana olutta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä