Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kasvisblinit ja limelohi

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kesäkurpitsaraaste antaa blineille mehevyyttä ja uutta twistiä! Kasvisblinit sopivat hyvin limemehulla valellun graavilohen pariksi.

8.1.2006
Reseptin ainekset
8 annosta
1 1/2 dl
tattarijauhoja
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
sokeria
2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
1/2 kpl
kuivahiivapussia
1 kpl
munaa
1 rkl
rypsiöljyä
50 g
kesäkurpitsaa (raastettuna)
1/2 dl
sipulia (kuutioituna)
1 dl
kevytmaitoa
1 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Tarjoiluun
200 g
graavilohta
1/2 kpl
limeä
100 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/2 dl
tuoreyrttiseosta

Mittaa jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita kädenlämpöinen jogurtti ja murennettu hiiva ja lisää seos hyvin sekoittaen kulhoon. Erota keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen taikinaan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kuplia 30–60 minuuttia.

Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kesäkurpitsaraaste ja sipulikuutiot pannuun. Anna kasvisten pehmitä miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.

Lisää kiehuva maito, rasva ja kasvikset taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele se blinitaikinaan. Paista blinit blini- tai ohukaispannussa.

Tarjoa kasvisblinit limemehulla valellun lohen, vaahdotetun ranskankerman ja tuoreyrttisilpun kanssa. Nauti juomana olutta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt