


Pakasteesta pannulle
Pakasteseiti on arjen näppärin kalasaalis – värikäs kalakastike saa makua kasviksista ja pehmeyttä ranskankermasta
30 min
Helppotekoinen kasvis-seitikastike valmistuu pakasteseitistä ja värikkäistä kasviksista. Seitin sijaan kastikkeeseen sopivat muutkin pakastimen merenelävät, kuten katkaravut, simpukat, lohikuutiot, silakkafileet ja muut pakastetut kalat. Tarjoa kastikkeen lisukkeeksi muusia, keittyjä perunoita tai riisiä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g)
seitiä annospaloina (pakaste)
2
porkkanaa
2
paprikaa
1 (100 g)
pieni purjo
1
sitruunan mehu
1 rku
tilliä
3 rkl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1 rs (150 g)
ranskankermaa
½ ps (100 g)
pakasteherneitä
Kasvis-seitikastike − ohje:
- Ota kala huoneenlämpöön sulamaan. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi. Suikaloi purjo ja huuhtele ne siivilässä. Purista sitruunasta mehu ja hienonna tilli.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa. Kuullota porkkanoita ja paprikoita pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio ja ranskankerma sekaan. Keitä 10 minuuttia.
- Sekoita purjot ja sitruunanmehu kastikkeeseen. Upota kohmeiset kalapalat liemeen. Ripottele herneet pinnalle.
- Peitä pannu kannella ja hauduta noin 10 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsyneet pehmeiksi. Mausta kastike tillillä. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat